search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:18
MENU CLOSE

Σεισμός στην Αλάσκα: Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι – Το αδιαχώρητο στους δρόμους (Videos + Photos)

23.01.2018 12:09
Σεισμός στην Αλάσκα: Έληξε ο συναγερμός για τσουνάμι - Το αδιαχώρητο στους δρόμους (Videos + Photos) - Media

 

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στις παράκτιες περιοχές της Αλάσκα μετά το σεισμό των 8.2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που έπιασε στην κυριολεξία στον ύπνο τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σε video που αναρτήθηκαν στα social media κατοίκους αποτυπώνεται το αδιαχώρητο που εοικράτησε στους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού ένας αστυνομικός σε video του συμβουλεύει τους κατοίκους να μην πανικοβάλλονται και τους δίνει οδηγίες να κατευθυνθούν σε ασφαλή περιοχή. 

 

Πολλοί όμως είναι και οι πολίτες που ανεβάζουν φωτογραφίες από τους παγωμένους δρόμους.

Σημειώνεται ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση καταγράφηκε  ανοικτά της νότιας ακτής της Αλάσκας, προκαλώντας την έκδοση προειδοποιήσεων για τσουνάμι τόσο για την αμερικανική πολιτεία, όσο και για την δυτική ακτή του Καναδά, σύμφωνα με την αμερικανική σεισμολογική υπηρεσία (USGS). Ωστόσο αργότερα έληξε ο συναγερμός.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.31 ώρα Γκρίνουιτς (11.30 ώρα Ελλάδος) σε βάθος δέκα χιλιομέτρων στον Κόλπο της Αλάσκας, σε απόσταση 280 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης Κόντιακ.

Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι εξέδωσε προειδοποίηση για την νότια ακτή της Αλάσκας, τις Αλεούτιες Νήσους και την επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά.

Σε επιφυλακή για τσουνάμι ετέθη επίσης ολόκληρη η ακτή του Ειρηνικού στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τα μεξικανικά μέχρι τα καναδικά σύνορα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:15