search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:20
MENU CLOSE

«Φουγάρα» οι Ελληνίδες σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες παγκοσμίως

23.01.2018 13:01
Παρήγαγαν 1,1 δισεκατομμύρια τσιγάρα το χρόνο - «Χτύπημα» της ΕΛ.ΑΣ.  σε παράνομα εργοστάσια καπνού και τσιγάρων - Media

«Φουγάρα» είναι οι Ελληνίδες σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.).

Στην έκθεση παρουσιάζονται στατιστικά δεδομένα για την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού ανά φύλο στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα, καπνίζουν  καθημερινά ή περιστασιακά 4 στους 10 (39,4%) άνδρες ηλικίας 15 ετών και άνω και περίπου 3 στις 10  (26,4%) γυναίκες ηλικίας 15 ετών και άνω. Το ποσοστό των καπνιστριών στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, γεγονός που σημαίνει ότι τα αντικαπνιστικά προγράμματα στην Ελλάδα θα πρέπει να λάβουν υπόψη και τον παράγοντα του φύλου.

Όσον αφορά την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ, παρατηρείται μια σημαντική διαφοροποίηση ως προς το φύλο. Συγκεκριμένα, καθημερινή κατανάλωση κάνει το 11,7% των ανδρών ηλικίας 15 ετών και άνω, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι  2,5%.

Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για την άντληση των στοιχείων είναι: η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση, το Υπουργείο Υγείας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Διαβάστε όλα τα συμπεράσματα στο αρχείο που ακολουθεί (μορφη Pdf).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 09:08