search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:39
MENU CLOSE

Βρυξέλλες: Εκτός φορολογικών παραδείσων ο… Παναμάς

23.01.2018 13:52
Έρευνα Ευρωκοινοβουλίου: 53% των Ευρωπαίων δυσαρεστημένοι από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη - Media

 

Την άποψη ότι πρέπει να ζητηθεί η άδεια των σχετικών χωρών προκειμένου να δημοσιευθούν οι δεσμεύσεις που έλαβαν για να συνεργαστούν με την ΕΕ στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας και προεδρεύων του ECOFIN για το τρέχον εξάμηνο Βλάντισλαφ Γκοράνοφ.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η μεταφορά των οκτώ χωρών από τη «μαύρη λίστα» στη «γκρίζα» θα μπορούσε να υπονομεύσει την «αξιοπιστία» της λίστας, γι΄ αυτό η Επιτροπή επιθυμεί τη δημοσιοποίησή τους. Ωστόσο, ο προεδρεύων του ECOFIN σημείωσε πως «δεν μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις επιστολές αυτόματα», προσθέτοντας ότι η πρόταση του Συμβουλίου ήταν να έρθουν σε επαφή με τις χώρες αυτές προκειμένου να ζητήσουν την άδειά τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:38