search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:21
MENU CLOSE

O τρόμος στο ξενοδοχείο της Καμπούλ για τους δύο Έλληνες πιλότους (Photos)

23.01.2018 15:43
O τρόμος στο ξενοδοχείο της Καμπούλ για τους δύο Έλληνες πιλότους (Photos) - Media

 

Οι δύο Έλληνες πιλότοι Βασίλης Βασιλείου και Μιχάλης Πουλικάκος βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ όταν το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου εισέβαλαν Ταλιμπάν και άρχισαν να σκοτώνουν.

Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, οι δύο πρώην πιλότοι της Ολυμπιακής επέστρεψαν στο ξενοδοχείο και τράβηξαν φωτογραφίες. Πλέον, εργάζονται για την αφγανική αεροπορική εταιρία KAMAIR και εκπαιδεύουν πιλότους στα Airbus A340. 

Τη στιγμή της επίθεσης, ο Μιχάλης Πουλικάκος κρύφτηκε στη μπανιέρα του δωματίου του και στάθηκε τυχερός αφού την τελευταία στιγμή του άλλαξαν όροφο και από τον 5ο, τον μετέφεραν στον 4ο. Από την άλλη, ο Βασίλης Βασιλείου άνοιξε τη μπαλκονόπορτα του δωματίου του για να φανεί ότι έπεσε, έκλεισε το κινητό του και κρύφτηκε κάτω από ένα στρώμα. Ο Βασιλίου έμενει καλυμμένος με ειδική ισοθερμική κουβέρτα για 12 ώρες κάτω από το στρώμα σε χαμηλές θερμοκρασίες και έπαθε υποθερμία.

Ο άνθρωπος αυτός άκουσε τους Ταλιμπάν να σκοτώνουν, πυροβόλησαν το κρεβάτι δίπλα του και είδε τη φωτιά να καίει μέρος του δωματίου του.

Κανείς δεν μπορούσε να τον εντοπίσει επειδή είχε κλείσει το κινητό του και όλοι πίστεψαν ότι αγνοείται, μάλιστα, το BBC μετέδιδε ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένας Έλληνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β. Βασιλείου είναι ο μοναδικός που επέζησε από τους ενοίκους του 5ου ορόφου του ξενοδοχείου στην Καμπούλ.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από τον Μιχάλη Πουλικάκο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:21