search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης

23.01.2018 19:12
Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης - Media

 

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα διάσωσης μετά τη λήξη του τρέχοντος, τρίτου, προγράμματος, εκτιμά ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και στενός συνεργάτης της Μέρκελ, Πέτερ Αλτμάιερ, ενώ προβλέπει ότι τελικά δεν θα χρειαστεί και να καταβληθεί το σύνολο των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχαν προβλεφθεί.

“Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή τέταρτο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο δεν συζητείται πουθενά”, δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ μετά την ολοκλήρωση του ECOFIN στις Βρυξέλλες. Μπορεί κανείς “σχεδόν σίγουρα” να πει ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί όπως έχει συμφωνηθεί και ότι οι πιστωτές “κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να καταβάλουν όλα τα χρήματα τα οποία έχουν διατεθεί”, συνέχισε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών και έκανε λόγο για “επιτυχία” και για “εντυπωσιακή πρόοδο”.

Ο κ. Αλτμάιερ προέτρεψε πάντως την ελληνική κυβέρνηση να παραμείνει σε πορεία μεταρρυθμίσεων μέχρι το τέλος. “Πιστεύω ότι έχουμε μια καλή πιθανότητα να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα χωρίς να πρέπει να εκταμιεύσουμε όλα τα κεφάλαια – και θα συζητήσουμε ασφαλώς τις επόμενες εβδομάδες για την συνέχεια”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι το Βερολίνο περιμένει από την Ελλάδα να καθορίσει μια αναπτυξιακή στρατηγική για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει γερμανικό ενδιαφέρον να παραμείνει στην Ελλάδα η δημοσιονομική πειθαρχία ακόμη και μετά την εκπνοή του προγράμματος και να εφαρμοστούν περαιτέρω διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Δεν επιτρέπεται να διακυβευθεί το καλό που έχει επιτευχθεί, τόνισε.

Ο Γερμανός υπουργός, ο οποίος είναι και επικεφαλής του επιτελείου της Καγκελαρίας και εκ των στενότερων συνεργατών της ‘Αγγελα Μέρκελ, έκανε ακόμη λόγο για επιτυχία των Ελλήνων αλλά και του Eurogroup. “Τα μέτρα δείχνουν να έχουν αποτέλεσμα. Αυτό λίγοι το περίμεναν πριν από τρία χρόνια”, ανέφερε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:02