search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:16
MENU CLOSE

Σφαγή σε σχολείο του Κεντάκι: Μαθητής σκοτώνει δύο συμμαθητές του, τραυματίζει άλλα 19 άτομα

23.01.2018 19:15
Σφαγή σε σχολείο του Κεντάκι: Μαθητής σκοτώνει δύο συμμαθητές του, τραυματίζει άλλα 19 άτομα - Media
 
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που εκτυλίχθηκε σήμερα σε λύκειο στο δυτικό Κεντάκι, γνωστοποίησε ο κυβερνήτης του Κεντάκι Ματ Μπέβιν, ενω ο μοναδικός δράστης συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, όπως έγινε γνωστό από την πολιτειακή αστυνομία.
 
Σύμφωνα με τον Μπέβιν, οι δύο νεκροί είναι μιας 15χρονη κι ένας 15χρονος, ενώ ο φερόμενος δράστης είναι επίσης 15 ετών. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) στο Λύκειο της κομητείας Μάρσαλ στο Μπέντον του Κεντάκι, ανέφεραν τα μηνύματα που ανήρτησε η αστυνομία στο Twitter.
 
Πρόκειται για την τελευταία κατά σειρά τραγωδία στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών με πυροβολισμούς, ένα φαινόμενο που μαστίζει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις αρχές, ο 15χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ συνελήφθη σχεδόν 15 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς.
 
«Οι αρχές έχουν ασφαλίσει την περιοχή και ο δράστης βρίσκεται υπό κράτηση» επισήμανε η αστυνομία. Πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βάντερμπιλτ στο Νάσβιλ. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας τους.
 
Στελέχη του Γραφείου Αλκοόλ, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών των ΗΠΑ (ATF) αναπτύχθηκαν στο σχολείο, όπως ενημέρωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Ρόιτερς ο Μαρκ Ντόραν, ερευνητής της ATF στο Κεντάκι. Στο σημείο αναπτύχθηκαν και αστυνομικοί του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).
 
Οι αρχές «έθεσαν υπό κράτηση ένα πρόσωπο και δεν έχουν κανέναν λόγο να πιστεύουν» ότι εμπλέκεται κάποιο άλλο πρόσωπο. Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Ματ Μπέβιν μίλησε στο Twitter για «μια συγκλονιστική τραγωδία» αναφερόμενος στο περιστατικό.
 
«Είναι απίστευτο που αυτό συνέβη σε μια μικρή, κλειστή κοινότητα όπως την κομητεία Μάρσαλ», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13