search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:11
MENU CLOSE

Euronews: Αισιόδοξοι οι Έλληνες επιχειρηματίες για τη θετική επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ

23.01.2018 20:03
Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Βόρεια Μακεδονία - Νέο ρεκόρ - Media

 

Μερικές φορές η πολιτική δεν συμβαδίζει με την οικονομία. Αυτή είναι η περίπτωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ, που ακμάζουν από οικονομικής άποψης, παρά τις κακές πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις. Η Αθήνα είναι από τους 10 μεγαλύτερους επενδυτές στα Σκόπια και εξάγει αγαθά και υπηρεσίες ύψους μισού δισ. ευρώ.

Ο Αριστείδης Βλάχος, είναι επιχειρηματίας που έχει δραστηριότητες εδώ και 25 χρόνια στα Σκόπια. Η γνώμη του για την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι ελπιδοφόρα. «Είμαστε σίγουροι και από τις δύο πλευρές ότι είναι εφικτή μια λύση για τη διαμάχη για την ονομασία, ειδικά στην πΓΔΜ, όπου ζω» εξηγεί. «Εκτιμώ ότι και οι δυο πλευρές πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω« προσθέτει.

Η Θεσσαλονίκη είναι η ελληνική πόλη που έχει περισσότερες σχέσεις με τα Σκόπια, για προφανείς γεωγραφικούς λόγους.

Ο Κυριάκος Λουφάκης είναι πρόεδρος των εξαγωγέων της Βορείου Ελλάδος. Είναι ένας επιχειρηματίας με μετριοπαθείς θέσεις που δεν συμπαθεί τον εθνικιστικό εξτρεμισμό. Υπογραμμίζει πως μία «αναγκαστικά συμβιβαστική λύση» στο θέμα του ονόματος θα ωφελήσει και τις δύο χώρες. «Στην πΓΔΜ, η πλειοψηφία δεν απαρτίζεται από εξτρεμιστές που φτιάχνουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου  ή τρελούς που εκδίδουν χάρτες της χώρας που περιλαμβάνουν ολόκληρα τμήματα της ελληνικής επικράτειας» εξηγεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:10