search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:39
MENU CLOSE

Η Άγκυρα υπέβαλε τρίτο αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών

23.01.2018 20:25
Η Άγκυρα υπέβαλε τρίτο αίτημα για έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών - Media

Από τις τουρκικές δικαστικές αρχές υποβλήθηκε νέο αίτημα προς στις ελληνικές αντίστοιχες, για να εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ στρατιωτικοί, οι οποίοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Το τουρκικό αίτημα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, η τουρκική αντιπροσωπεία επέμεινε στην αξίωση της γείτονος για έκδοση των οκτώ τους οποίους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατέθεσαν νέο αίτημα, σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε η δικαστική συντάκτης Αννα Κανδύλη στον real fm 97,8.

Όπως μετέδωσε, εξάλλου, και το Spiegel “το νέο αίτημα αποτελεί σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των «οκτώ» για τους οποίους ο Αρειος Πάγος έχει αποφανθεί κατά της έκδοσής τους και αναμένεται να επανεξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τουρκική πλευρά επικαλείται στο νέο αίτημα της νεότερα στοιχεία.

Την είδηση μεταδίδει και ο ανταποκριτής του Anadolu στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το πρωί της Τρίτης, το θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών στην Τουρκία έθεσε η αντιπροσωπεία του τουρκικού υπ. Δικαιοσύνης, με επικεφαλής των Τούρκο υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ, ο οποίος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:38