15/11/2019 05:52:32

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές στη ΝΔ όσοι διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές στη ΝΔ όσοι διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία - Media

 

Ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις σε μερίδα της ΝΔ καταλόγισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε τοποθέτηση του στη Βουλή, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για δυο θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια υπεύθυνη και μια εθνικιστική. 

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως έχει ακούσει ακραίες απόψεις, «ακροδεξιές και εθνικιστικές» όπως είπε, από όσους αρνούνται τον πυρήνα της θέσης που εξέφρασαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής και δεν επιθυμούν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωετρικών σημείωσε μάλιστα ότι γίνεται προσπάθεια «να ψιμυθιαστεί» από ακραίους της ΝΔ «μια στροφή εγκατάλειψης της θέσης για τη σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερη από το 2008».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ωστόσο, χαρακτήρισε «θέση υπευθυνότητας» την στάση του τομεαρχή Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλά για σύνθετη ονομασία και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του για το θέμα. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.