search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:14
MENU CLOSE

Κούρδοι έριξαν ρουκέτες στην Τουρκία: Ένας νεκρός και 13 τραυματίες

24.01.2018 17:31
Κούρδοι έριξαν ρουκέτες στην Τουρκία: Ένας νεκρός και 13 τραυματίες - Media

 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 13 τραυματίστηκαν την Τετάρτη από τις ρίψεις δύο ρουκετών οι οποίες εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Συρία εναντίον της μεθοριακής πόλης Κιλίς της Τουρκίας, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας.

Οι ρουκέτες, εκ των οποίων μία τουλάχιστον έπληξε και προκάλεσε καταστροφές σε ένα τέμενος, εκτοξεύτηκαν ενώ διανύουμε την πέμπτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στην επαρχία Αφρίν στη βόρεια Συρία εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής.

Μια δεύτερη ρουκέτα κατέληξε λίγο μετά σε μια κατοικία σε απόσταση 100 μέτρων μακρύτερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Μεχμέτ Τεκιναρσλάν.

Κατόπιν, ως αντίποινα, το τουρκικό πυροβολικό προχώρησε σε πλήγματα εναντίον της Συρίας, σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο σημείο.

Τουρκικά ΜΜΕ απέδωσαν την ευθύνη για τις ρίψεις ρουκετών στους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), που θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα, η οποία θέλει να τους εκδιώξει από τον θύλακα της Αφρίν

«Βρισκόμουν στο τέμενος. Όταν ολοκλήρωσα την προσευχή μου, πήγα στο κατάστημά μου. Ένα λεπτό αργότερα, έπεσε μια βόμβα» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντουλκαντίρ Τζιγιάνογλου.

«Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος και είδα αμέσως ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:13