18/01/2019 10:43:09

Σφοδρή επίθεση Κοτζιά στην αντιπολίτευση: Με την αδράνεια τους άφησαν να κτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι»

Κοτζιάς: Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε με τις προτάσεις Νίμιτς - Media
 
«Κόμματα που κυβέρνησαν οφείλουν να πουν τι πραγματικά υποστήριζαν στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε για το όνομα και γιατί εμφανίζουν τώρα άλλες θέσεις» αναφέρει σε σημερινή ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
 
Επισημαίνει πως γραπτά διαπραγματεύσεών τους υπάρχουν και τα καλεί να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς έγραψε: «Κόμματα που κυβέρνησαν οφείλουν να πουν τι πραγματικά υποστήριζαν στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε για το όνομα και γιατί εμφανίζουν τώρα άλλες θέσεις. Γραπτά διαπραγματεύσεων τους υπάρχουν. Να εξηγήσουν γιατί και πώς θεωρούν σήμερα τις τότε κυβερνητικές θέσεις τους ως λάθος».
 
Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε τα κόμματα που κυβέρνησαν ότι με την αδράνεια τους άφησαν να κτίζονται «αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι» προσθέτοντας ότι «με την εξωτερική μας πολιτική βάζουμε τέλος στους αλυτρωτισμούς» και συμπληρώνει πως «ο λαός θα δει και θα κρίνει».
 
Οι συνθήκες φτιάχνονται με τη δράση μας, όχι με ανόητες μεγαλοστομίες αδράνειας, υπογραμμίζει καταληκτικά στην ανάρτησή του.
 
Ο κ. Κοτζιάς έγραψε: «Με την αδράνεια τους άφησαν να κτίζονται "αλυτρωτικοί Μεγαλέξανδροι". Με την εξωτερική μας πολιτική βάζουμε τέλος στους αλυτρωτισμούς. Ο λαός θα δει και θα κρίνει. Οι συνθήκες φτιάχνονται με τη δράση μας όχι με ανόητες μεγαλοστομίες αδράνειας».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.