20/10/2019 07:46:38
27.1.2018 / ΜΗΝAΣ ΒΙΝΤΙAΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2005 στις 25-01-2018

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου έγινε 20 χρόνων…

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου έγινε 20 χρόνων… - Media

 

Τη Δευτέρα, σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με παρόντες πολλούς φίλους, που είτε έχουν συνεργαστεί με το Θέατρο του Νέου Κόσμου είτε το αγαπούν ως θεατές, έγινε μια όμορφη γιορτή για τα 20 χρόνια του και μαζί η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης «20 χρόνια Θέατρο του Νέου Κόσμου, 1997-2017». Πρόκειται για έναν πολυσέλιδο τόμο - λεύκωμα, μια «πράξη μνήμης».
 
Ο ιδρυτής του θεάτρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος συγκινημένος εξομολογήθηκε:
 
«Το Θέατρο του Νέου Κόσμου δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια ως προσωπική μου ανάγκη για έκφραση θεατρική, αλλά όχι μοναχική. Δεκάδες θεατρικά σχήματα κι εκατοντάδες συνεργάτες συναντηθήκαμε εκεί μέσα και ανεβάσαμε παραστάσεις, που αναζήτησαν και πολλές φορές βρήκαν τον δρόμο τους προς το κοινό.
 
Είναι το θεατρικό μου σπίτι, που μου δίνει πλέον τη δυνατότητα να επιστρέφω όποτε θέλω να ανεβάσω τα έργα που επιθυμώ και να βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους χάρη στους οποίους διατηρείται αυτή η τόσο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που πιστεύω ότι χαρακτηρίζει το Θέατρο του Νέου Κόσμου.
 
Αυτό το θέατρο το ξεκίνησα μαζί με την Κοραλία Σωτηριάδου και από την αρχή είναι μαζί μας η Μαρία Παπαλέξη και η Ντίνα Παύλη. Εδώ μέσα μεγάλωσε και ο γιος μας, ο Μίλτος Σωτηριάδης, και ήταν ίσως φυσικό επακόλουθο να περάσει στα δικά του χέρια η διεύθυνση του θεάτρου.
 
Ξεφυλλίζοντας τα προγράμματα των παραστάσεων από όλα αυτά τα χρόνια, με πλημμύρισαν αισθήματα ευγνωμοσύνης για τους εργαζόμενους πρώτα απ’ όλα που πέρασαν κι έζησαν μέσα σ’ αυτόν τον χώρο, για τους ηθοποιούς που συναντηθήκαμε εδώ μέσα και για τα αισθήματά μας κάθε φορά που ξανασυναντιόμαστε για κάποια παράσταση. Μα και για όσους χώρισαν οι δρόμοι μας. Ευγνωμοσύνη νιώθω και για τους φίλους, που μας έχουν στηρίξει σταθερά ή περιστασιακά με πολλούς τρόπους, αλλά και για τους θεατές που μας εμπιστεύονται: μεγάλη ευθύνη το να διατηρείται ζωντανή αυτή η σχέση. 
 
Το βιβλίο αυτό περιέχει με χρονολογική σειρά όλες τις παραστάσεις, με τους συντελεστές της η καθεμιά, που ανέβηκαν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, από τη δημιουργία του το 1997 ώς το καλοκαίρι του 2017, παραγωγές δικές μας ή συμπαραγωγές με άλλες θεατρικές ομάδες. Αρκετές από αυτές τις παραστάσεις συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και/ή κριτικές ή αποσπάσματα κριτικών».  Άντε, και στα εκατό! 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.