04/04/2020 22:17:19
27.1.2018 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2005 στις 25-01-2018

Ένας αιώνας γεμάτος αγώνες

Ένας αιώνας γεμάτος αγώνες - Media

 

Τα εκατό χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας συμπληρώνει φέτος το ΚΚΕ

Εκατό χρόνια δράσης, αναπόσπαστα δεμένα με την ιστορία – όχι μόνο την πολιτική αλλά κυρίως αυτήν – του τόπου συμπληρώνει φέτος το ΚΚΕ.
 
«Σας καλωσορίζουμε όλους και όλες στον Πειραιά, στην πόλη όπου το 1918 γεννήθηκε το ΚΚΕ, αφού εδώ πραγματοποιήθηκε το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας, του ΣΕΚΕ, που σύντομα μετονομάστηκε σε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Συμπληρώνουμε 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην έναρξη της ομιλίας του στο – ασφυκτικά γεμάτο – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην εκδήλωση παρουσίασης της διακήρυξης της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
 
«Είμαστε περήφανοι που το κόμμα μας δεν λέρωσε και δεν λερώνει τα χέρια του στον βούρκο του τυχοδιωκτισμού, του οπορτουνισμού, του βρώμικου αστικού κυβερνητισμού. Είμαστε περήφανοι που δεν είχαμε τον ρεαλισμό της υποταγής, της αναθεώρησης των αξιών και ιδανικών μας, που δεν υποταχθήκαμε στη γλύκα της αμαρτίας της κυβερνητικής αστικής καρέκλας. Κι όσοι και όσες πριν από λίγα χρόνια δεν έβλεπαν αυτές τις τραγικές εξελίξεις, σήμερα, όλο και περισσότεροι, μας λένε “ευτυχώς που υπάρχει το ΚΚΕ”. Αναγνωρίζουν την πολιτική συνέπεια, την ανιδιοτέλεια, τη σωστή πρόβλεψη», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 
 
Τα μνημόνια
Ο Κουτσούμπας επιτέθηκε στη κυβέρνηση λέγοντας πως «με την πολιτική της ματώνει τον λαό». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «τρία μνημόνια, τρεις “αξιολογήσεις’ με απανωτά “πακέτα” μέτρων έχουν φορτώσει στις πλάτες του λαού. Κι όλα αυτά είναι εδώ, παραμένουν και ενισχύονται, παρά τα παραμύθια της κυβέρνησης ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι τελειώνει η επιτροπεία. 
 
Τα μνημόνια επί της ουσίας δεν τελειώνουν, αφού η κυβέρνηση έχει συνδιαμορφώσει με τους δανειστές άλλο ένα “πακέτο” μέτρων, που έρχεται να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση σε κάθε πλευρά της ζωής σχεδόν του συνόλου των εργαζομένων». 
Και πρόσθεσε πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια υλοποιεί κατά γράμμα τις αντιδραστικές πολιτικές και από την άλλη, με το αφήγημα της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, προσπαθεί να κοροϊδέψει ότι κάτι καλύτερο μπορεί να προκύψει από την καπιταλιστική ανάπτυξη. «Σε αυτήν την προοπτική έχει επενδύσει όλα τα πολιτικά του σχέδια» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Συμπλήρωσε μάλιστα πως «την ίδια στιγμή, ο άλλος εναλλακτικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα αυτό, η Ν.Δ., βλέπει με αμηχανία την κυβέρνηση να υλοποιεί με αποφασιστικότητα ό,τι δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες δικές της κυβερνήσεις. Γιατί τα ίδια θα έκανε και η Ν.Δ. Τα ίδια μέτρα της ίδιας τρόικας θα έπαιρνε. Κι ακριβώς, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ τής έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα, δυσκολεύεται να πάρει πίσω όλον αυτόν τον κόσμο που έχασε πριν από τρία χρόνια». 
 
Ο Κουτσούμπας στην τοποθέτησή του εκτίμησε μάλιστα πως «ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ., που δεν θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία, η αστική τάξη επιδιώκει τη δημιουργία ενός ακόμη κόμματος - μπαλαντέρ ανάμεσα στους δύο πόλους, που θα ‘ρθει να συμπληρώσει ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας. Τέτοιο ρόλο προορίζουν να παίξει η ονομαζόμενη Κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί να αναβαπτιστεί ως “Κίνημα Αλλαγής”, για να μας κάνει να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες του ΠΑΣΟΚ». 
 
Αναφερόμενος στο «Μακεδονικό» ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε πως «το πρόβλημα επικεντρώνεται λαθεμένα στην ονοματολογία, στο ποιο θα είναι το συνθετικό όνομα, κι όχι τα ζητήματα του αλυτρωτισμού, της εθνικιστικής προπαγάνδας, της μη αλλαγής συνόρων, ενώ το ΝΑΤΟ είναι αποδεδειγμένα παράγοντας αποσταθεροποίησής τους και όχι το αντίθετο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.