search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Διπλωματία εν κρυπτώ

25.01.2018 09:47
Διπλωματία εν κρυπτώ - Media

 

Ο τρόπος που χειρίζεται το «Σκοπιανό» ζήτημα η κυβέρνηση είναι  πραγματικά εντυπωσιακός, κυρίως γιατί δεν έχει γνώμη ή δεν την εκφράζει, ή τουλάχιστον δεν μας τη λέει, την κρατά κρυφή για τον εαυτό της ή τι άλλο να υποθέσουμε, γιατί την επεξεργάζεται στρατηγικά ο Καρανίκας …και θέλει  τον χρόνο του. Πάντως δεν την μοιράζεται μαζί μας, ούτε με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα – εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανήγαγε σε πολιτικό παράγοντα και νομιμοποίησε την εμπλοκή της Εκκλησιάς ως πολιτικού φορέα στο ζήτημα, βάζοντας την Αριστερή του σφραγίδα στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.  

Στο μεταξύ κανείς δεν γνωρίζει τη θέση της, ωστόσο  όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει  ένα ακροδεξιό εταίρο τού οποίου η πολιτική ύπαρξη βασίζεται κατ’ εξοχή στην συστηματική πατριδοκαπηλία. Διαθέτει ταυτόχρονα εντυπωσιακά αποθέματα  πολιτικού θράσους να το παραβλέπει και ταυτόχρονα να εγκαλεί την αντιπολίτευση να εκτεθεί με οποιαδήποτε πολιτική στάση κι αν λάβει. 

Έτσι βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια ακόμα απίθανη παραδοξότητα με την κυβέρνηση να εγκαλεί τους πάντες σχετικά με ένα σοβαρότατο εθνικό πρόβλημα δίχως η ίδια να έχει λάβει πολιτική θέση. Εξακολουθεί να κυβερνά αντιπολιτευόμενη. Δεν επιθυμεί να αναλάβει κανένα πολιτικό κόστος.Κόβει τις συντάξεις, φταίνε οι προηγουμένοι γιατί εκείνοι τις  κόβανε με χαρά ενώ οι ίδιοι τις πετσοκόβουνε θλιμμένοι. Αυτός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης: να παραμένει στην εξουσία και να χρεώνει την κυβερνητική της πολιτική στην αντιπολίτευση.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα του Σκοπιανού κανείς δεν ξέρει την θέση της  κυβέρνησης και όλοι ασχολούνται με  τις θέσεις της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορείται και για ακροδεξιά στροφή , ενώ αυτοί έχουν την κορωνίδα της ακροδεξιάς κυβερνητικό τους πυλώνα.

Προφανώς δεν έχουμε να κάνουμε με ηλιθίους και ανικάνους αλλά με τους πιο κυνικούς διαχειριστές της εξουσίας που γνώρισε το πολιτικό σύστημα αυτής της χώρας.

Στις επικές τους  «σκληρές διαπραγματεύσεις» που κόστισαν δεκάδες δις, δέσμευσαν την ελληνική περιουσία για έναν αιώνα, έκλεισαν τις τράπεζες και διέλυσαν την οικονομία, εκπλήρωσαν σε όλα τα επίπεδα  με τους πλέον εξευτελιστικούς όρους όλες τις απαιτήσεις των δανειστών χρεώνοντας τις πολιτικές τους  με χαρακτηριστική άνεση στους προηγουμένους. Τώρα ποιες εκπλήξεις μας περιμένουν  με τις σκληρές τους διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό θα το μάθουμε …εν καιρώ! Πάντως ένα είναι σίγουρο: θα ξέρουμε ποιος θα ευθύνεται!  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:58