search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:35
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Βουτιά στα «πόθεν έσχες» των μετόχων

25.01.2018 16:39
ΕΣΡ: Βουτιά στα «πόθεν έσχες» των μετόχων - Media

 

Στον κύριο έλεγχο των αιτήσεων των υποψηφίων για τις τηλεοπτικές άδειες προχωράει το ΕΣΡ. Μετά την αποσφράγιση των φακέλων από το ΕΣΡ ξεκινάει ο κύριος έλεγχος για τις έξι εταιρείες που φιλοδοξούν να πάρουν μία από τις επτά άδειες. Πρόκειται για τον ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ, την Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ, τη Νέα Τηλεόραση, την Ειδήσεις Ντοτ Κομ, τη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ και την Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ.

Ο έλεγχος του ΕΣΡ θα εστιάσει στο «πόθεν έσχες» των μετόχων, ως προς τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις τηλεοπτικές εταιρείες, οι οποίες έχουν ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, στην εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ αλλά και σε ζητήματα όπως ο τραπεζικός δανεισμός. Υπάρχει η περίπτωση να ζητήσει το ΕΣΡ τη συνδρομή της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και τη λήψη συμπληρωματικών στοιχείων από τις εταιρείες για δευτερεύοντα ζητήματα και στη συνέχεια να προχωρήσει στην προσωρινή λίστα των υποψηφίων.

Θα ακολουθήσει το στάδιο των ενστάσεων από τους διαγωνιζόμενους, η εξέτασή τους και η ανακήρυξη της τελικής λίστας των αδειούχων.

Εκτιμάται πως η διαδικασία αυτή θα κρατήσει δύο μήνες και θα συμπέσει με την εκδίκαση της προσφυγής των σταθμών Alpha, ANT1, Star, ΣΚΑΪ και της ΕΙΤΗΣΕΕ κατά των υπουργείων Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής για το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, στις 2 Μαρτίου, στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Τότε θα γνωρίζουμε αν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης και ποιοι θα είναι οι «τυχεροί» σταθμοί.

Σ’ όλο αυτό το διάστημα μπορεί να υπάρξει το έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της έβδομης άδειας, ενώ στη συνέχεια, αν κοπεί και άλλος σταθμός και στο μεταξύ εμφανιστεί ενδιαφερόμενος, θα υπάρξει και δεύτερη προκήρυξη.

 

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:35