search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:52
MENU CLOSE

Καταγγελίες Σπίρτζη για κυκλώματα διαπλοκής και σαμποτάζ στις αστικές συγκοινωνίες

25.01.2018 18:37
Σπίρτζης: Κριτική αλλά χωρίς πρόταση από ΝΔ - Media
 
Σε σοβαρότατες καταγγελίες για τον χώρο των αστικών συγκοινωνιών προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μιλώντας στη Βουλή κατήγγειλε κυκλώματα που προχωρούσαν σε δολιοφθορά οχημάτων με αποτέλεσμα να βγαίνουν εκτός κυκλοφορίας αλλά και για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. 
 
Επικαλούμενος πόρισμα της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ο αρμόδιος υπουργός υποστήριξε ότι «αποδεικνύεται πως σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός κυκλοφορίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα. Δηλαδή, χτύπημα με σφυρί στα τακάκια ενός λεωφορείου», συμπληρώνοντας πως το κύκλωμα δεν επέτρεπε και την συντήρηση των οχημάτων. «Ξαφνικά φύσηξε βοριάς και αρρώσταιναν τα λεωφορεία» ήταν το ειρωνικό σχόλιο του κάνοντας λόγο για σαμποτάζ από μέσα. «Υπάρχουν κυκλώματα που σαμποτάρουν τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών. Πρώτη φορά το ακούτε;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σπίρτζης προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι μετά από αυτές τις εξελίξεις θα ακολουθήσει η δικαστική διαδικασία. 
 
Αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού που είχε ως στόχο την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων του ΟΑΣΘ στον οποίο όμως βρέθηκαν μόλις… 700 ευρώ αντί για 38 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε, όπως είπε, να έχει. «Έπρεπε να έχουμε 38 εκατ. που θα τοκίζονταν για να ανανεώνεται ο στόλος, κάποιοι τα πήραν αυτά τα χρήματα και ο θεός ξέρει που πήγαν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός Μεταφορών μιλώντας για τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι υπήρξε ένα «κεντρικό σύστημα πολιτικού στρατού με πάνω από 2500 εργαζόμενους και με κόστος πολλαπλάσιο της Αθήνας, ο οποίος συντηρούσε για δεκαετίες πολλές εταιρίες γύρω από τις συγκοινωνίες». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:51