search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Πέθανε ο θρύλος του πανκ Μαρκ Ε. Σμιθ (Photos)

25.01.2018 19:35
Πέθανε ο θρύλος του πανκ Μαρκ Ε. Σμιθ (Photos) - Media

 

Με μια μεγάλη απώλεια για το χώρο της μουσικής «μπήκε» το 2018, καθώς πέθανε σε ηλικία 60 ετών, ο θρύλος της πανκ και ποστ πανκ μουσικής Μαρκ Ε Σμιθ, τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και «ψυχή» του συγκροτήματος Fall.

O Σμιθ τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα με την υγεία του, πράγμα που, πάντως, δεν τον εμπόδισε να κυκλοφορήσει τον 32ο (!) στούντιο δίσκο των Fall το 2017 και να κάνει μικρές περιοδείες, με τον τραγουδιστή να εμφανίζεται σε αμαξίδιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι Fall θεωρούνται ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που βγήκαν από την έκρηξη του πανκ στη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 1970, με τον Σμιθ να κερδίζει σχεδόν αμέσως μια θέση στο πάνθεον των αντιηρώων του μουσικού ρεύματος, χάρη στους περίεργους στίχους του και την μοναδική του ερμηνεία, καθώς φώναζε/μουρμούριζε τους στίχους τους, πάνω από μια μουσική που χρώσταγε πολλά σε σχεδόν όλα τα υποείδη του ροκ, από το ροκαμπίλι και το motorik μέχρι την ηλεκτρονική μουσική και το noise.

Γεννημένος το 1957 σε εργατική οικογένεια του Σάλφορντ, ο Σμιθ έφτιαξε τους Fall το 1977 μετά από μια συναυλία των Sex Pistols, παίρνοντας το όνομα του συγκροτήματος από την περίφημη «Πτώση» του Αλμπέρ Καμί. Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της βρετανικής μουσικής, όπως οι Gorrilaz, οι Inspiral Carpets, οι Elastica και οι Coldcut.

Από το 2001 ήταν παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής μουσικό και μέλος των Fall ως το 2016, Ελένη Πούλου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:11