search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:08
MENU CLOSE

Γερμανικά ΜΜΕ για το προσφυγικό: Μεταρρύθμιση στη πολιτική ασύλου και τη μετεγκατάσταση προσφύγων

26.01.2018 06:52
Γερμανικός Τύπος: Τι κάνει η Αθήνα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια; - Media

«Ο Κανονισμός του Δουβλίνου, σύμφωνα με τον οποίο ο αιτών καταθέτει αίτηση στη χώρα εισόδου του στην ΕΕ, θα γίνει αποδεκτός μόνο αν διασφαλιστεί ότι οι εκάστοτε χώρες δεν θα αναγκάζονται να κρατήσουν επί μακρόν στο έδαφός τους  ισερχόμενους πρόσφυγες. 

Πόσο μάλλον που κατά κανόνα το ζήτημα αφορά Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Οι χώρες αυτές δεν θα πειστούν μόνο με χρήμα», επισημαίνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στη Σόφια για την μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου.

Από την πλευρά της η Süddeutsche Zeitung παρατηρεί σε άρθρο με τίτλο «Διαφιλονικούμενη παραμένει η ποσόστωση προσφύγων»: «Και μετά τη σύνοδο των υπ. Εσωτερικών παραμένει ασαφές κατά πόσο οι πρόσφυγες θα μοιράζονται δίκαια στις χώρες-μέλη. Κομισιόν και Βερολίνο θα επιθυμούσαν μια εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου. Σε περίπτωση όμως υπερβολικού αριθμού προσφύγων τότε θεωρούν πως θα πρέπει να τίθεται σε εφαρμογή ποσόστωση μετεγκατάστασης για να ανακουφιστούν χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία. (…) 

Οι ηγέτες της ΕΕ σκοπεύουν να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τέλη Ιουνίου. Ενδεχομένως η κοινή προσφυγική πολιτική να είναι μέρος ενός πακέτου, το οποίο θα περιλαμβάνει και την δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Άγνωστο ωστόσο αν μια ποσόστωση θα αποτελέσει μέρος της λύσης».

Πηγή: Deutsche Welle
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01