search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:03
MENU CLOSE

Η ανήλικη κόρη είχε καταγγείλει τη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε μόνο του στο φλεγόμενο διαμέρισμα

26.01.2018 07:01
Η ανήλικη κόρη είχε καταγγείλει τη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε μόνο του στο φλεγόμενο διαμέρισμα - Media

 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το βρέφος που βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα, στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.01.2018).

Όπως μετέδωσε το STAR, τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές. Ωστόσο, οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες… έκλεισαν τα μάτια.

Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το -μόλις 14 μηνών- κοριτσάκι, που βρέθηκε μόνο του ανάμεσα στις φλόγες.

Πιο αισιόδοξοι οι γιατροί

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία», με τους γιατρούς να είναι πιο αισιόδοξοι. «Το παιδί παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Διαφορά με χθες είναι πως είναι αιμοδυναμικά σταθερό. Αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης, θα αναμένουμε όμως και τα επόμενα 24ωρα», δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Πηγή: STAR

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:02