search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Κέικ σοκολάτας με αχλάδια

26.01.2018 08:16
keik-me-axladia.jpg

 

Δυσκολία: Μέτριο

Χρόνος: 40 λεπτά

Κόστος: Φθηνό

Τύπος: Καθημερινό

 

Υλικά
85 γραμμ. βούτυρο + μία κουταλιά για τη φόρμα του κέϊκ
85 γραμμ. ζάχαρη άχνη, συν λίγη έξτρα για τη φόρμα
85 γραμμ. σκούρα σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
3 αυγά ( χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους )
85 γραμμ. φουντούκια ψημένα και αλεσμένα
4 πολύ ώριμα αχλάδια καθαρισμένα και χωρίς τα κουκούτσια
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Κόβουμε ένα κύκλο από χαρτί ψησίματος για μία βάση 25 εκατοστών. Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και βουτυρώνουμε τη βάση για κέϊκ. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και τινάζουμε τη βάση για να φύγει η περιττή ποσότητα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και στη συνέχεια το προσθέτουμε στη σοκολάτα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, με ένα καθαρό σύρμα, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να «στέκονται». Προσθέτουμε μία κουταλιά από τα ασπράδια στη σοκολάτα και στη συνέχεια το υπόλοιπο σε δύο δόσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση ψησίματος.

Βυθίζουμε τα αχλάδια στο μείγμα ( μέχρι τη μέση), με το στενό μέρος τους προς τα πάνω. Ψήνουμε το κέϊκ για 40 λεπτά έως ότου τα αχλάδια να μαλακώσουν. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που έχουμε βάλει σε ένα σουρωτήρι και σερβίρουμε.

Πηγή: tasty-day

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:30