22/01/2019 09:29:18

Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης και ΝΔ για το Σκοπιανό

Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης και ΝΔ για το Σκοπιανό - Media

 

Ιδιαίτερα επικριτική απέναντι στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στάθηκε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Άσκησε ωστόσο δριμεία κριτική και στην πλευρά της ΝΔ για την στάση της απέναντι στο ζήτημα. «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα Εθνικά Θέματα. Εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε τηρούμε υπεύθυνη και σταθερή στάση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά ενώ έστειλε μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την δική μας στάση» στο θέμα. 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μυστική διπλωματία επί του θέματος. «Δυστυχώς όπως φάνηκε και από την συνάντηση του Νταβός ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, συνεχίζει τη μυστική διπλωματία» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνέχισε λέγοντας πως «δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική διγλωσσία υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση».

Στην συνέχεια η Φώφη Γεννηματα έστρεψε τα βέλη της προς την πλευρά της ΝΔ τονίζοντας πως «από την άλλη μεριά, η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί  τα εθνικά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο η ΝΔ, η παράταξη που δημιούργησε και συντήρησε  το ζήτημα των Σκοπιών, να προσπαθεί τώρα να αποστεί των ευθυνών της». 

Η Φωφη Γεννηματά εκτίμησε πως «οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε δήθεν «λύση». Από την κυβέρνηση το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων  που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας  στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.