search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:42
MENU CLOSE

Επτά ηθοποιοί που παρά τρίχα να μην… βγουν ποτέ από το ρόλο τους (Photos)

26.01.2018 15:55
Επτά ηθοποιοί που παρά τρίχα να μην… βγουν ποτέ από το ρόλο τους (Photos) - Media
Σύμφωνα με την διαβόητη «μέθοδο Στανισλάβσκι», για να υποδυθεί ένας ηθοποιός ένα ρόλο, θα πρέπει να γίνει ένα με τον χαρακτήρα που καλείται να απεικονίσει.
 
Θεωρητικά, η αρχή αυτή βοηθά τους ηθοποιούς να ερμηνεύσουν καλύτερα τους ρόλους τους, ωστόσο, μερικές φορές τα πράγματα πηγαίνουν πολύ μακριά.
 
Παρακάτω θα δείτε επτά χαρακτηριστικές περιπτώσεις ηθοποιών που οι ρόλοι τους, τους άφησαν τραύματα -σωματικά και ψυχικά- τα οποία δυσκολεύτηκαν πολύ να γιατρέψουν.
 
1. Σέλεϊ Ντιβάλ – «Η Λάμψη»
Για να πετύχει το ρόλο της συζύγου του Τζακ Νίκολσον στην ανατριχιαστική ταινία του, ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ προσέβαλλε και μείωνε την Ντιβάλ, απαιτώντας από τους άλλους ηθοποιούς και τεχνικούς να μην της μιλάνε καθόλου στο σετ και έξω από αυτό. Αποτέλεσμα; Η Ντιβάλ δήλωσε ότι κατέληξε να κλαίει για δώδεκα ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, για εννέα μήνες.
 
2. Τζάνετ Λι – «Ψυχώ»
Η σκηνή της δολοφονίας της στο μπάνιο τραυμάτισε τόσο πολύ την Τζάνετ Λι, που πέρασε αρκετούς μήνες χωρίς να κάνει ντους και στη συνέχεια για να μπει στο μπάνιο κλείδωνε πόρτες και παράθυρα και άφηνε την πόρτα του μπάνιου και την κουρτίνα ανοιχτά.
 
3. Χιθ Λέτζερ – «Ο Σκοτεινός Ιππότης»
Ο Λέτζερ για να υποδυθεί τον Τζόκερ, τον ψυχωτικό «κλόουν από την κόλαση» και νέμεσι του Μπάτμαν, μπήκε τόσο βαθιά στο ρόλο που… έκοψε τον ύπνο.
 
4. Ιζαμπέλ Ατζανί – «Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη»
Η ταινία του Αντρέι Ζουλάφσκι ήταν τόσο τραυματική εμπειρία για την «βασίλισσα» του γαλλικού σινεμά (και όχι άδικα, καθώς περιέχει μερικές από τις πιο ακραίες σκηνές που έχουν αποτυπωθεί στο σελιλόιντ…), που χρειάστηκε χρόνια ψυχοθεραπείας και δεν ξαναέπαιξε σε ταινία τρόμου.
 
5. Τζορτζ Κλούνεϊ – «Συριάνα»
Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, αλλά ο γοητευτικός Κλούνεϊ παρά τρίχα να χάσει τη ζωή του καθώς στα γυρίσματα τραυμάτισε την μέση του και για ένα διάστημα ήταν αμφίβολο αν θα ξαναπερπατήσει, με αποτέλεσμα να πάθει κατάθλιψη και να σκεφθεί ακόμα και την αυτοκτονία.
 
6. Μπομπ Χόσκινς – «Ποιος παγίδευσε τον Ρότζερ Ράμπιτ»
Ο Χόσκινς πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων μιλώντας και δρώντας με το… κενό, καθώς οι περισσότεροι ήρωες της ταινίας ήταν κινούμενα σχέδια. Μια παρενέργεια αυτής της διαδικασίας ήταν ότι ο Χόσκινς άρχισε να έχει… παραισθήσεις και υποχρεώθηκε να σταματήσει την ηθοποιία για κάποιο διάστημα.
 
7. Βαλ Κίλμερ – «The Doors»
H πρόκληση να υποδυθεί τον Τζιμ Μόρισον, τον σούπερ σταρ των Doors, αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για τον Βαλ Κίλμερ, ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα ζούσε το ρόλο 24 ώρες το 24ωρο, με αποτέλεσμα ακόμα και μέλη του συγκροτήματος να νομίζουν ότι ακούν τη φωνή του τραγουδιστή τους, όταν τους μιλούσε ο Κίλμερ. Ακολούθησε μεγάλο διάστημα εντατικής ψυχανάλυσης για να ξαναβρεί ο ηθοποιός τον εαυτό του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:40