search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38
MENU CLOSE

Οργή Γραμματικάκη: Σημεία και τέρατα όσα λέγονται για τους εμβολιασμούς

26.01.2018 16:09
Άνω-κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για ενδεχόμενη υποψηφιότητα Γραμματικάκη - Media
 
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποφυγή των εμβολιασμών. Διότι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι δε φτάσαμε ποτέ στο φεγγάρι δεν βλάπτουν κανέναν άλλο πέραν από τους ίδιους. Εκείνοι, όμως, που διαδίδουν σημεία και τέρατα εναντίων των εμβολιασμών βλάπτουν όχι μόνον τον διπλανό τους, αλλά και τα ίδια τους τα παιδιά». Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης, σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την αυξανόμενη επιφυλακτικότητα ως προς τον εμβολιασμό στην Ευρώπη.
 
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ευρωπαϊκή δράση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μείωσης των εμβολιασμών. «Υπάρχει μία βεβαιότητα: Τα κράτη-μέλη ελάχιστα μπορούν να πετύχουν από μόνα τους. Ο κίνδυνος είναι πραγματικός και ενδέχεται να διογκωθεί, αν δεν υπάρξει κατάλληλη αντίδραση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε.
 
Μιλώντας για τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ιλαράς, επισήμανε ότι το 2017 είχαν παρατηρηθεί 20.000 περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα υπήρξαν 1.000 κρούσματα, δύο εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.
 
Τέλος, ο κ. Γραμματικάκης υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι ίσως δύσκολο να εξαλειφθεί πλήρως, μπορεί όμως να περιοριστεί αισθητά, αν η ΕΕ προχωρήσει σε κατάλληλες δράσεις. Όπως είπε, πέρα από την καταπολέμηση της διασποράς των ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων, «το πιο σημαντικό είναι η δημιουργία προγραμμάτων που θα στοχεύουν στον εμβολιασμό κοινωνικών ομάδων που είναι πιο ευάλωτες ή παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού». «Η συντονισμένη δράση, σε συνεργασία βέβαια και με τα εθνικά συστήματα υγείας, είναι το κλειδί για την αλλαγή μίας επικίνδυνης κατάστασης» κατέληξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:38