search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00
MENU CLOSE

H Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα μείζον θέμα της τελευταίας μέρας της προεκλογικής εκστρατείας

26.01.2018 20:54
H Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα μείζον θέμα της τελευταίας μέρας της προεκλογικής εκστρατείας - Media

 

Λήγει τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον νόμο, η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής στην Κύπρο.

Σήμερα, τελευταία μέρα της προεκλογικής εκστρατείας, προκλήθηκε πολιτικός σάλος από δήλωση του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος διεκδικεί επανεκλογή, για το θέμα της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (σ.σ: κάτι ανάλογο με τις Συνεταιριστικές Τράπεζες στην Ελλάδα). Αναφέρουμε ενημερωτικά ότι η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε με 1,5 δισ. ευρώ και πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας στο ΡΙΚ, υποστήριξε ότι σύμβουλος υποψήφιου Προέδρου, ο οποίος είναι και σύμβουλος στα ταμεία προνοίας των υπαλλήλων της ΑΗΚ και της ΑΤΗΚ, έδινε οδηγίες με επιστολές να αποσύρουν τα χρήματά τους από τον Συνεργατισμό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι αυτός που έστελνε τις επιστολές είναι σύμβουλος του προέδρου του ΔΗΚΟ και υποψήφιου στις εκλογές, Νικόλα Παπαδόπουλου.

Ο Συνεργατισμός (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα) δέχεται πιέσεις τις τελευταίες βδομάδες, λόγω αβεβαιότητας που υπάρχει για το ύψος της κεφαλαιακής ενίσχυσης, που θα χρειαστεί. Η φημολογία ανάγκασε και την Κεντρική Τράπεζα να εκδώσει ανακοίνωση πριν μία βδομάδα, που, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, συζητήθηκε και στο προεδρικό.

Με βάση τα τελευταία δημοσιευμένα αποτελέσματα, η τράπεζα έχει κεφάλαια πέραν του 15% και με βάση δηλώσεις της διοίκησής της, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης κεφαλαίου που θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, είπε ότι «πριν μερικές εβδομάδες, συγκεκριμένος σύμβουλος ταμείων της ΑΤΗΚ και της ΑΗΚ του υποψηφίου προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου, απέστειλε επιστολές ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις στο Συνεργατισμό».Διαβεβαίωσε ότι «από τα 11,5 δισ. ευρώ που είναι οι καταθέσεις στο συνεργατισμό, τα 10 δισ. ευρω είναι απόλυτα ασφαλισμένα, διότι είναι κάτω των 100 χιλ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν κινδυνεύουν». Επίσης, χαρακτήρισε «απόλυτα υγιές τραπεζικό ίδρυμα» τον Συνεργατισμό.

Διαβάστε περισσότερα στο Economy365

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00