search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Δείτε σε ποιους δρόμους έχουν παραταχθεί τρακτέρ

27.01.2018 11:10
Tα πρώτα μπλοκ της «σεζόν» στήνουν οι αγρότες την Τετάρτη - Media

 

Σε δύο σημεία των εθνικών οδών Αντιρρίου- Ιωαννίνων και Πατρών- Πύργου έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχάνημα αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας αντίστοιχα, χωρίς ωστόσο να έχουν κλείσει τους δρόμους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων, μεταξύ των κόμβων Ερμίτσας και Συκιάς, κοντά στο Αγρίνιο.

Επίσης, αγρότες της Ηλείας έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στον κόμβο της Μαραθιάς, κοντά στην Αμαλιάδα.

Μέχρι στιγμής μπλόκα έχουν στηθεί σε Καρδίτσα (κόμβος «Δέλτα» Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια), Ρέθυμνο (κόμβος Μαντρών).Ημαθία (κόμβος Κουλούρας), Πέλλα (κόμβος Γυψοχωρίου) Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας) από τους αγρότες των νομών Πρέβεζας και Άρτα.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου αναμένεται να πάρουν τις τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις και τη μορφή τους οι αγρότες της Καστοριάς, όπως αυτό αποφασίστηκε στη συνέλευση του συντονιστικού τους οργάνου στο Άργος Ορεστικό. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει την ίδια ημέρα η συγκέντρωση των τρακτέρ στο Άργος Ορεστικό, εκεί όπου θα συνεδριάσει και πάλι το συντονιστικό όργανο στις 7:30 το βράδυ  στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Στην υψηλή γέφυρα των Σερβίων της λίμνης Πολυφύτου, θα συγκεντρωθούν την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στήνοντας μπλόκο, οι αγρότες της περιοχής, ενώ μπλόκο αγροτών θα στηθεί την ίδια ημέρα στην Ε.Ο Φλώρινας – Έδεσσας στο ύψος του Αντιγόνου.

Στάση αναμονής κρατούν οι αγρότες στα Γρεβενά, ενώ στις φετινές κινητοποιήσεις δεν θα συμμετέχει ο Γεωργοκτηνοτροφικός σύλλογος Κοζάνης. 

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων αφορά ζητήματα φορολογικά, ασφαλιστικά και τιμής παραγωγών. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα που έχουν στηθεί και σ’ αυτά που θα στηθούν στις επόμενες μέρες σ’ όλη τη χώρα, καθώς και στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο, 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης «AGROTICA».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:35