search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:47
MENU CLOSE

Τα «μούτρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη

27.01.2018 11:36
Τα «μούτρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη - Media

 

Μακριά και αλάργα από την απαραίτητη διαδικασία εθνικής συνεννόησης επιχειρεί να σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να «τσαλακωθεί» όσο το δυνατόν λιγότερο με την αναγκαστική κολοτούμπα να πάει στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί θεσμικά δεν μπορούσε να το αποφύγει, ενώ επί μέρες τόσο ο ίδιος όσο και η εκπρόσωπος του κόμματος διακήρυσσαν ότι είναι αργά για ενημέρωση.

Η αλήθεια είναι ότι ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση για τις διαδικασίες ως τώρα υπήρξε, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που το κατήγγειλε ηχηρά σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία της συνάντησης Ζάεφ-Τσίπρα και όσο κι αν πολλοί πολιτικοί αρχηγοί, αλλά και κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν επιφυλακτικότητα αν η πλευρά των Σκοπίων δύναται να προχωρήσει σε πραγματική λύση του ζητήματος, αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αρνηθούν την πρωθυπουργική ενημέρωση.

Η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε αναλυτική ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, σήμανε συναγερμό στην Πειραιώς. Αρχικά οι επιτελείς σκέφτηκαν να απαντήσουν αρνητικά, αλλά έμπειρα στελέχη συνειδητοποίησαν την αρνητική επίπτωση που θα έχει στην κοινή γνώμη μια άρνηση του κόμματος που επιχειρεί να έχει την εξουσία σε λίγους μήνες, που με πυρετώδεις συσκέψεις προσπάθησαν να στήσουν ένα σκηνικό της μίνιμουμ επαφής του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό.

Πολιτικοί παρατηρητές σημείωναν δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Αμερικανό πρέσβη το απόγευμα της Παρασκευής, σε μια συνάντηση που δεν είχε προγραμματιστεί ή ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

Παρ’ όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβαλε συστηματική προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις και να τηρηθεί μακριά από την όποια κατάληξη κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Έγινε δε προφανής και από την απαίτηση των επιτελών του να μην υπάρχει ήχος στην είσοδο του στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπως δημοσιοποίησε το γραφείο τύπου του Αλέξη Τσίπρα.

Η απουσία ήχου λοιπόν δεν ήταν μια τεχνική βλάβη ή ένα λάθος του τηλεοπτικού συνεργείου αλλά αίτημα της ΝΔ που προφανώς δεν ήθελαν να υπάρχουν «ομιλούντα πλάνα» από τη συνάντηση. Σε αντιστοιχία με την πρόβλεψη που υπήρχε στην επίσημη συνάντηση Ζάεφ – Τσίπρα, όπου και οι δύο πλευρές ήταν πολύ προσεκτικές και μάλιστα στο τέλος έγινε προσεκτική συζήτηση για το περιεχόμενο των δηλώσεων των δύο πρωθυπουργών.  

Αμέσως μετά τη 45 λεπτη συνάντηση οι επιτελείς της ΝΔ δεν έκαναν καμία δήλωση, ούτε φυσικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από το Μαξίμου, ενώ και ώρες μετά τη συνάντηση δεν υπάρχουν διαρροές, ούτε καν οι θέσεις που έχει ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος δεν επαναλήφθηκαν.

Και το ερώτημα είναι αν έχουν καμία σημασία όλα αυτά; Η απάντηση είναι ότι μπροστά στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια πρόοδος στις διαπραγματεύσεις δεν έχουν καμία σημασία τα «μούτρα» του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα κρατήσουν μέχρι το επόμενο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα……  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:47