search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Οι 8 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για ευκολότερο αδυνάτισμα

27.01.2018 12:12
Οι 8 καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για ευκολότερο αδυνάτισμα - Media

 

Κάνε το αδυνάτισμα παιχνιδάκι!

Αν έχεις βάλει σκοπό να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά, σίγουρα γνωρίζεις ότι η πρωτεΐνη είναι δυνατός σύμμαχός σου σε αυτή την προσπάθεια. Κι αυτό γιατί διασπάται με αργό και σταθερό ρυθμό ώστε να μην πεινάς συνεχώς και να αποφύγεις τις λιγούρες.

Εξίσου σημαντικός είναι βέβαια ο ρόλος της στη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής σου μάζας, η οποία είναι μεταβολικά ενεργή κι έτσι σε βοηθά να καις θερμίδες ακόμη κι όταν κοιμάσαι!

Ιδανικές πηγές πρωτεΐνης στο πλαίσιο μιας δίαιτας είναι αυτές που θα δεις στην παρακάτω gallery, αφού σου δίνουν αρκετή ποσότητα του απαραίτητου μακροθρεπτικού συστατικού και ταυτόχρονα δεν σε φορτώνουν με πολλές θερμίδες.

1. Αυγό: Υγιεινό και θρεπτικό, το αυγό είναι πλήρης τροφή, αφού παρά το μικρό του μέγεθος δίνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών. Ξεκίνα τη μέρα σου με δύο μεγάλα αυγά, τα οποία θα σου δώσουν μόλις 140 θερμίδες και 14 γραμμάρια πρωτεΐνης.

2. Σολομός: Μία μερίδα 90 γραμμαρίων θα σου δώσει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης και 155 θερμίδες. Ο σολομός είναι πλούσιος σε υγιεινά Ω-3 λιπαρά, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά αλλά και στον εγκέφαλο.

3. Τυρί κότατζ με χαμηλά λιπαρά: Ένα φλιτζάνι κότατζ δίνει περίπου 28 γραμμάρια πρωτεΐνης και γύρω στις 160 θερμίδες. Θα σου δώσει επίσης ασβέστιο, το οποίο συμβάλλει στην καλή υγεία του σκελετού.

4. Κοτόπουλο: Ένα φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς την πέτσα του δίνει την εντυπωσιακή ποσότητα των 26 γραμμαρίων πρωτεΐνης και μόνο 128 θερμίδες.

5. Φακές: Τώρα τον χειμώνα μπορείς να τις μαγειρέψεις σαν σούπα αλλά είναι εξίσου νόστιμες και σαν κρύα σαλάτα μαζί με λίγο φρέσκο κρεμμύδι και μαϊντανό. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένες φακές δίνουν σχεδόν 18 γραμμάρια πρωτεΐνης αλλά και 15 γραμμάρια χορταστικών φυτικών ινών.

6. Ψαρονέφρι: Το ψαρονέφρι έχει πολύ λιγότερο λίπος σε σύγκριση με άλλα κομμάτια χοιρινού. Δίνει περίπου 160 θερμίδες ανά μερίδα 90 γραμμαρίων και είναι εξαιρετικά νόστιμο.

7. Τέμπε: Το τέμπε είναι ένα προϊόν σόγιας με γεύση που θυμίζει τους ξηρούς καρπούς. Μία μερίδα 90 γραμμαρίων θα σου δώσει 16 γραμμάρια πρωτεΐνης και 7 γραμμάρια φυτικών ινών.

8. Τόνος: Όπως και ο σολομός, ο τόνος είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα. Δίνει 16 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 90 γραμμαρίων. 

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:14