search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:57
MENU CLOSE

Ο Παναθηναϊκός βρήκε ψυχή, αλλά όχι λύσεις – Όλα μηδέν με τον Απόλλωνα

27.01.2018 17:52
Δημοσίευμα «βόμβα» για Παϊρότζ - Παναθηναϊκό - Media

 

Σε άλλες εποχές, μια ισοπαλία στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα που βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, θα ήταν «στραβοπάτημα» για τον Παναθηναϊκό. 

Ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό του 2018, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, του βασικού σέντερ-φορ Χρήστου Δώνη και των τριών αλλαγών από τον πάγκο Στάικου, Κουντουριώτη και Πίσπα, τότε το 0-0, διατηρώντας για πρώτη φορά «λευκό» παθητικό σε εκτός έδρας αναμέτρηση αποτελεί μία πρόοδο σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία των παικτών. 

Οι «πράσινοι» είχαν ένα ξεκάθαρο πλάνο, κατάφεραν στο α’ ημίχρονο να χάσουν και δύο ευκαιρίες με τον Άλτμαν (11′) και το δοκάρι του Γιόχανσον (21′), αλλά στο β’ μέρος που ήθελαν το κάτι παραπάνω κόντρα στην πολύ σταθερή άμυνα του Απόλλωνα δεν το βρήκαν, μένοντας φυσιολογικά στο 0-0. 

Από την άλλη μεριά, οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν το παραμικρό, αφού προτίμησαν να κρατήσουν το βαθμό της ισοπαλίας, χάνοντας μόλις μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι, όταν στο 9′ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την μπάλα από κεφαλιά του Ελμπάζ και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι της εστίας. 

Ο Απόλλωνας διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 89′, όταν ο Ινσούα απομάκρυνε με κεφαλιά την μπάλα από φάουλ του Κονέ και στη συνέχεια αυτή βρήκε στο δεξί απλωμένο του χέρι, σε μια πολύ δύσκολη φάση για τον Βάτσιο. 

Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Στάικος, που πρόλαβε να δει δύο κίτρινες στα 15′ που αγωνίστηκε. 

Πώς έπαιξαν 

Έχοντας αφήσει πίσω του οριστικά τον σχηματισμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Απόλλωνα με τετράδα και τους πολύπειρους Μπαρτολίνι-Ζησόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Στην τριάδα του κέντρου ήταν οι Παπάζογλου, Τσουκαλάς και Κονέ, ενώ σε θέση σέντερ-φορ ήταν αναγκαστικά ο Ελμπάζ, με τους Αλμπάνη και Ντεβέσα αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. 

Από την άλλη μεριά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε το 4-2-3-1, αφού ούτως ή άλλως με τους παίκτες που έχουν απομείνει στο ρόστερ οι επιλογές είναι περιορισμένες. Τζανδάρης, Κουρμπέλης ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ με τον Δώνη να αγωνίζεται και πάλι στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τους Άλτμαν, Χατζηγιοβάνη και Λουντ. Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικόνομου και Ινσούα αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. 

Το ματς 

Ισορροπημένο ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, αφού και η πίεση και στις δύο πλευρές ήταν πάρα πολύ έντονη για διαφορετικούς λόγους, με την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, να αλλάζει πλήρως και το ρυθμό. 

Συγκεκριμένα, μόλις στο 9’ ο Κούρος εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Ελμπάζ που ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής του Παναθηναϊκού πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, με τον Βλαχοδήμο όμως να έχει γρήγορη αντίδραση και να σπρώχνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του. 

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήταν άμεση, αφού δύο λεπτά αργότερα ο Δώνης πήρε την κεφαλιά-πάσα προς τον Άλτμαν, με τον Ισραηλινό να φεύγει στην πλάτη του πολύ αργού Μπαρτολίνι, ωστόσο καθυστέρησε πολύ στην εκτέλεση με αποτέλεσμα ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα να ξαναμπεί στη φάση και να δυσκολέψει τον επιθετικό των «πρασίνων», που νικήθηκε από τον Τσόβιτς. 

Μάλιστα, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ισοφάρισε στα δοκάρια, όταν ο στο 21’ ο Γιόχανσον έβγαλε τη σέντρα, η οποία μετατράπηκε σε σέντρα-σουτ, ο Τσόβιτς έχασε τον έλεγχο την πορεία της μπάλας, αλλά στάθηκε τυχερός, αφού αυτή βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. 

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μισού του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 33’, με τον Άλτμαν να εκμεταλλεύεται ένα τραγικό λάθος του Μπαρτολίνι, αλλά το γύρισμα που επιχείρησε στο δεύτερο δοκάρι, βρήκε αποδέκτη τον Στάθη που απομάκρυνε χωρίς δεύτερη σκέψη. 

Στο β’ μέρος, το άγχος και η σκοπιμότητα στις κινήσεις των παικτών των δύο ομάδων ήταν φανερά στοιχεία, με το ρυθμό να πέφτει, τα λάθη εκατέρωθεν να αυξάνονται και φαινόταν ότι αν υπήρχε διαφοροποίηση στην ισορροπία του σκορ, θα συνέβαινε είτε μέσω στημένης φάσης, είτε κάποιου «χοντρού» λάθους. 

Ο Απόλλωνας προτίμησε από τη δική του πλευρά να μην ρισκάρει το παραμικρό, ενώ ο Παναθηναϊκός που είχε τη διάθεση να κυνηγήσει το γκολ, ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να απειλήσει, αφού ο Δώνης δεν είναι κανονικό σέντερ-φορ και επειδή στον πάγκο του δεν υπήρχαν αυτές οι λύσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:57