search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για Σκόπια: Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο (Video)

28.01.2018 08:35
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για Σκόπια: Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο (Video) - Media

 

Ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ντζιμάνης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι μπορεί να είναι ευνοικό για την Ελλάδα εάν ο όρος «Μακεδονία» είναι στο όνομα της ΠΓΔΜ.
Ωστόσο, προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα το συλλογισμό του λέγοντας ότι εάν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια τότε πρέπει να πάμε σε πόλεμο.

Σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν ο ίδιος τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία είπε ότι «δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα Μακεδονία μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».

«Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο. Δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας. Για να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Αν θέλουμε διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα. Ή το ένα θέλουμε, ή το άλλο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: 

«Αν οι Σκοπιανοί δεν αποβάλουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους μέσα από το σύνταγμα, δεν θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό, ούτε η όλη υπόθεση με τα Σκόπια», συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:31