search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09
MENU CLOSE

Απέδρασε από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ (1-0 τον Παναιτωλικό)

28.01.2018 16:14
Απέδρασε από το Αγρίνιο ο ΠΑΟΚ (1-0 τον Παναιτωλικό) - Media

 

O ανώτερος «δικέφαλος του Βορρά» συνάντησε μπλόκο στο Αγρίνιο κόντρα στον -και πάλι αξιόμαχο- Παναιτωλικό του Δέλλα, αλλά βρήκε τη λύση στο 87’ και πήρε σημαντικό «διπλό» (0-1) σε δύσκολη έδρα. 

Ο Θάνος έδειξε την άσπρη βούλα σε παρατεταμένο μαρκάρισμα του Μιχάι του Βαρέλα, που έπεσε όταν τον είχε αφήσει ο αντίπαλός του. Ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κυριακίδη, δίνοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του, που έπιασε κορυφή με 43 βαθμούς, αφήνοντας στο -2 την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. 

Ο Σέρβος έφτασε τα 10 γκολ και είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας της Super League, πίσω από τον Ανσαριφάρντ που έχει έντεκα. 

Το ματς 

Η καλή ημέρα φάνηκε από το… πρωί. Και λόγω του γεγονότος ότι ήταν ηλιόλουστο το Αγρίνιο, αλλά και επειδή οι δύο ομάδες μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο με διάθεση να δημιουργήσουν και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκτήσει καλό ρυθμό από την αρχή το ματς. Προς τα εκεί ώθησε την κατάσταση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση προσπαθώντας και κυριαρχήσει από τα πρώτα λεπτά, έχοντας κεφάτο τον Κάμπος, που λίγο έλειψε να αλλάξει τις ισορροπίες από την αρχή με τη σόλο προσπάθεια (3’) από τα αριστερά και το σουτ που έδιωξε ο Κυριακίδης, ενώ ο Βιεϊρίνια λίγο έλειψε να πιάσει στον ύπνο τον Κυριακίδη στο 8’, με τον Έλληνα πορτιέρε να κάνει κακή απόκρουση, έχοντας και τον ήλιο κόντρα. 

Από εκείνο το σημείο «μπήκε» στο παιχνίδι και ο Παναιτωλικός, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε αρκετά παθητικό ρόλο. Αφήνοντας βέβαια και πάλι μέτρα στον «δικέφαλο» που συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας (έφθασε και σε επίπεδα 41%-59% στο πρώτο μέρος) και προσπαθούσαν οι γηπεδούχοι να «χτυπήσουν» τον αντίπαλό τους μέσω κόντρα επιθέσεων. Αυτό το πλάνο έφερε καρπούς, καθώς Κλέσιο (8’) και Μάζουρεκ (16’) βρέθηκαν μέσα στην περιοχή και σε θέση βολής, αλλά αστόχησαν. Τα δεδομένα άλλαξαν ελαφρώς στα μέσα του πρώτου μέρους, όταν ο Ελ Καντουρί έγινε αναγκαστική αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Μπίσεσβαρ. 

Πάντως, το μοτίβο ήταν ίδιο στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρωτοβουλίες των κινήσεων και ο Παναιτωλικός κοντά τις γραμμές του ώστε να κλείσει τους χώρους και περίμενε αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα για να «πληγώσει» την ομάδα του Λουτσέσκου. Όπως στο 42’, όταν ο ταχύτατος Κλέσιο με δυνατό-συρτό σουτ βρέθηκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλάκη που έδιωξε σε κόρνερ. Η φάση του αγώνα -έως εκείνο το σημείο- έγινε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μπίσεσβαρ έδωσε έτοιμο γκολ στον Κάμπος, που είχε πιάτο την εστία, αλλά αστόχησε με δυνατό σουτ. 

Σε πιο χαμηλούς ρυθμούς πήγε το πρώτο κομμάτι του δεύτερου μέρους. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπήκε φουριόζα όπως στο πρώτο μέρος και άργησε να πάρει… μπρος. Ωστόσο, ήταν ξεκάθαρα καλύτερη στο β’ μέρος και είχε αρκετές καλές φάσεις να ανοίξει νωρίτερα το σκορ και να διώξει από πάνω της το άγχος. Αφού ο Μοράρ κλώτσησε στο 53’ σημαντική ευκαιρία, τελειώνοντας καλή φάση άτσαλα (53’), σταδιακά ο «δικέφαλος» ανέκτησε και πάλι τα ηνία και ζεστάθηκε στο 63’ με τη φάση του Μπίσεσβαρ στο 63’, όπου βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον Κυριακίδη με σκαστό σουτ. 

Μετά τα μέσα του δεύτερου μέρους, ξεκίνησε η πίεση του ΠΑΟΚ και μετά το 75’ η… πολιορκία του στην αντίπαλη εστία. Αρχικά, είχε διπλή ευκαιρία με Μάτος-Πρίγιοβιτς στο 66’ στη μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων μέχρι τότε. Ο Παναιτωλικός απέκρουε τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων με μεγαλύτερη δυσκολία από το πρώτο μέρος, έβγαζε με κούραση και είχε την κατοχή της μπάλας για μικρό χρονικό διάστημα, δίνοντας, πλέον, πολλά μέτρα στον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, όντας τόσο παθητικός στο παιχνίδι, ήταν και εντελώς ακίνδυνος και έβλεπε σαν… ναρκοπέδιο την περιοχή του «δικεφάλου». 

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έβγαζε όλο και περισσότερη πίεση και πιο πολύ άγχος -όπως είναι λογικό- όσο κυλούσε ο χρόνος. Αυτό φάνηκε και στο 77ο λεπτό. Λίγο πριν, ο Μάτος έκανε ωραία κίνηση στον χώρο και με κεφαλιά γύρισμα λίγο έλειψε να δώσει έτοιμο γκολ στον Πρίγιοβιτς, αλλά ο Ροντρίγκες έδιωξε (έστω και άτσαλα) την ύστατη στιγμή προ του Σέρβου. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος μπακ, που έχει δώσει τόσες φορές τη λύση στον «δικέφαλο», ολοκλήρωσε νευρικά και άσχημα τη φάση που του έκατσε ένα λεπτό μετά, με σουτ με το αριστερό από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής. 

Η λύση δόθηκε -έπειτα από στημένη φάση- λίγα λεπτά πριν το 90’, όταν ο Βαρέλα, μετά από παρατεταμένο μαρκάρισμα του Μιχάι μέσα στην περιοχή, δεν έπεσε ούτε με την πρώτη, ούτε με τη δεύτερη, αλλά λίγο αφότου άφησε (αφού την είχε… ξεχειλώσει) τη φανέλα του. Ο Πρίγιοβιτς δεν λάθεψε και παρότι ο Κυριακίδης έπεσε καλά, έγραψε το 1-0. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:09