search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:46
MENU CLOSE

«Φρέναρε» τον Ολυμπιακό ο Αστέρας – Οι Αρκάδες έκαναν δώρο την κορυφή στον ΠΑΟΚ

28.01.2018 19:49
«Φρέναρε» τον Ολυμπιακό ο Αστέρας - Οι Αρκάδες έκαναν δώρο την κορυφή στον ΠΑΟΚ - Media

 

Την… πάτησε στην Τρίπολη και έπεσε δεύτερος ο Ολυμπιακός! 

Οι εξαιρετικά στημένοι Αρκάδες κατάφεραν να… εγκλωβίσουν τους «ερυθρόλευκους» και να τους βάλουν «στοπ» στο νικηφόρο σερί εννέα παιχνιδιών (1-1), κάνοντας… δώρο την κορυφή στον ΠΑΟΚ! 

Στην δεύτερη θέση έπεσαν οι Πειραιώτες, μία εβδομάδα πριν την εντός έδρας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, και βρίσκονται πλέον στο +1 από τους «κιτρινόμαυρους» αλλά και στο -1 από την κορυφή και τον ΠΑΟΚ. Έπιασαν Ξάνθη και Πανιώνιο στην 5η θέση οι Αρκάδες. 

Ο Ιγκλέσιας έδωσε σκορ στην αναμέτρηση και το προβάδισμα στον Αστέρα (21’), με τον Ολυμπιακό να απαντάει με πέναλτι του Ανσαριφάρντ (39’), το οποίο είχε κερδίσει νωρίτερα ο ίδιος παίκτης από τον Τριανταφυλλόπουλο. «Φωνάζουν» οι γηπεδούχοι για κόκκινη στον Φιγκέιρας (44’) αλλά και για πέναλτι του Σισέ στον Μανιά (75’). 
 

Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης. Ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Κώτσιρα, Σελίν, Τριανταφυλλόπουλο και Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Ιγκλέσιας και Μουνάφο τα δύο χαφ, με τους Τσιλιανίδη, Τόνσο και Κυριακόπουλο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μανιά. 

Στην αντίπερα όχθη, ο Όσκαρ Γκαρθία παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1. Ο Προτό στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Φιγκέιρας, Ένχελς, Σισέ, Κούτρη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ρομαό και Ζιλέ στον άξονα, με τους Πάρντο, Μάριν να είναι στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο Μιραλάς είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ανσαριφάρντ. 
 

Το ματς

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Αστέρας, που πίεζε ψηλά τον Ολυμπιακό και προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του. Με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών δε, οι Αρκάδες είχαν την πρώτη τελική στο παιχνίδι αλλά το σουτ του Τόνσο πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Προτό. Άμεση απάντηση από τους Πειραιώτες που δύο λεπτά μετά άγγιξαν το γκολ αλλά το διαγώνιο σουτ του Πάρντο μέσα από την περιοχή, έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Αθανασιάδης. Αμέσως μετά ο Προτό «μιμήθηκε» τον αντίπαλο πορτιέρε και με ωραία επέμβαση κράτησε το μηδέν για τον Ολυμπιακό στην κεφαλιά του Τόνσο. 

Το ματς αποκτούσε σιγά σιγά καλό ρυθμό, οι παίκτες του Αστέρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενοι το… νωθρό ξεκίνημα των αντιπάλων τους και στο 21ο λεπτό ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Ιγκλέσιας, μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη. Δύο λεπτά μετά ο Μανιάς έπιασε το δυνατό μακρινό σουτ, με τον Προτό να διώχνει. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα και άρχισαν να απειλούν, με κύριο εκφραστή τον Μιραλάς. Ο Βέλγος άσος άγγιξε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα με φάουλ στο 29’ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα με πανέξυπνη μακρινή εκτέλεση είδε το οριζόντιο δοκάρι να του στερεί την ισοφάριση. 

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:45