search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:51
MENU CLOSE

Ο Σούλτς δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ

29.01.2018 07:43
Ο Σούλτς δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ  - Media

Ανοιχτό άφησε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό την ‘Αγγελα Μέρκελ ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μάρτιν Σουλτς, τονίζοντας ότι θα περιμένει την απόφαση των μελών του κόμματος όσον αφορά το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις με την Χριστιανική Ένωση.

Ο κ. Σουλτς είχε δηλώσει πριν από τις εκλογές ότι ο ίδιος δεν θα αναλάμβανε υπουργείο με καγκελάριο την κυρία Μέρκελ, ωστόσο απέφυγε να το επαναλάβει μετά τις εκλογές και κυρίως από την στιγμή που το άρχισε να συζητά νέα συνεργασία με την Άγγελα Μέρκελ. Παρά την πίεση πολλών στελεχών του κόμματός του να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνει υπουργός, αλλά θα αφοσιωθεί στην ανανέωση του κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς αφήνει ακόμη ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Εφόσον είναι επιτυχείς οι διαπραγματεύσεις για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό, «πρέπει μετά να πείσω την βάση του κόμματος ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Και όταν θα τα έχουμε συμφωνήσει όλα, τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα. Τα μέλη θα αποφασίσουν εάν το κόμμα μπορεί να συμμετάσχει σε έναν συνασπισμό. Και τότε θα ξέρουμε ποιος μπορεί να μπει στην κυβέρνηση», απάντησε ο κ. Σουλτς ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD το βράδυ της Κυριακής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10