19/09/2019 14:42:11

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο σε ΚΤΕΛ και τρένα

Υπ. Εργασίας: 2,7 εκατ. ευρώ για μετακίνηση πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο - Media

 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κλείσουν οι πόρτες, αλλά με ένα επιβατικό κοινό, που θα είναι εκπαιδευμένο και με πάρα πολλά προβλήματα να έχουν λυθεί, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο μετρό της Αθήνας.

 «Θα συνεχίσουν για ένα μικρό διάστημα να είναι ανοιχτές οι πόρτες κι είναι απόλυτα λογικό. Όταν γίνονται τόσο μεγάλες αλλαγές σε κρίσιμα συστήματα, χρειάζεται ένα διάστημα, που θα εκπαιδευτούν και οι πολίτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το σύστημα και θα εντοπισθούν πιθανά προβλήματα, που υπάρχουν κατά τη φάση της λειτουργίας», εξήγησε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «κρίσιμο είναι να εκδοθούν όλες οι προσωποποιημένες κάρτες στις ειδικές κατηγορίες πολιτών, που δικαιούνται εκπτωτικής πολιτικής- ανέργους και ΑμεΑ», ενώ «ξεπεράστηκαν προβλήματα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και πλέον μπορεί ένας πολίτης να μπει στο διαδίκτυο, να κάνει την αίτηση και να πάρει την προσωποποιημένη κάρτα ταχυδρομικώς στο σπίτι του».

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις μαζικές μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σπίρτζης είπε πως ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει εντός του έτους και εκτίμησε: «Θα είναι πολύ εύκολη εφαρμογή, γιατί θα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα, που υπήρχαν την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε μία τόσο μεγάλη αλλαγή». Γνωστοποίησε, δε, πως ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει «συμβατές κάρτες και εισιτήρια και με το τραίνο --με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ [...] άρα ένας πολίτης θα μπορεί με την ίδια κάρτα, που έχει εκδώσει στη Θεσσαλονίκη -και μελλοντικά και στα αστικά ΚΤΕΛ- να μετακινηθεί σε όλη τη χώρα, χωρίς να προβληματίζεται πού θα βρει εισιτήρια, πόσο κάνουν κ.λπ.».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.