search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:23
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Συμφωνία πιθανόν να υπάρξει για το Σκοπιανό, αλλά όχι πραγματική λύση

29.01.2018 12:05
Κουτσούμπας: Συμφωνία πιθανόν να υπάρξει για το Σκοπιανό, αλλά όχι πραγματική λύση - Media

 

Η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία, είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γειτονική δημοκρατία. Συμφωνία πιθανόν να υπάρξει για το Σκοπιανό ζήτημα, αλλά πραγματική λύση δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε την βλέπουμε, εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού -επεσήμανε ο κος Κουτσούμπας- έχει προτεραιότητα και αυτή πηγάζει από τα προβλήματα που υπάρχουν στο ίδιο το Σύνταγμα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το Σύνταγμα της γειτονικής Δημοκρατίας αφήνει περιθώρια για αλλαγές στα σύνορα, καλλιεργεί τον εθνικισμό και παραχαράζει την ιστορία, πρόσθεσε ο ΓΓ του ΚΚΕ.
Προτεραιότητα για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού έχει η αλλαγή του Συντάγματος και χρειάζεται τροποποίηση στο Σύνταγμα και μετά είναι το όνομα, κατέληξε ο κος Κουτσούμπας.

Δεν έχει κανείς αντίρρηση να βελτιωθούν οι σχέσεις των δυο κρατών -συμπλήρωσε- και να γίνονται οι συνομιλίες για την προσπάθεια επίλυσης προβλήματος. Πρέπει να γίνονται και συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και λοιπά, το πρόβλημα είναι η κατάληξη και που οδηγούν αυτές, τόνισε. Η αιτία που επισπεύδεται μια τέτοια συμφωνία με τη γειτονική δημοκρατία είναι οι πιέσεις που ασκούνται από τη γειτονική Δημοκρατία και από χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ για άμεση ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. 

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα έχει να αποκομίσει κάτι θετικό από όλη αυτή την διαδικασία ο κος Κουτσούμπας είπε ότι, ως χώρα με την έννοια ελληνικός λαός “απολύτως τίποτα.” Η άρχουσα τάξη της Ελλάδας και ιδιαίτερα ορισμένα τμήματα μεγάλων ομίλων βεβαίως έχει να αποκομίσει επενδύσεις και στη γειτονική δημοκρατία και πιέζει και την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση μιας γρήγορης επίτευξης συμφωνίας. 

Ερωτηθείς για το αν βλέπει ενδεχόμενη ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με αφορμή το θέμα των Σκοπίων ο ΓΓ του ΚΚΕ εκτίμησε ότι ήδη βρίσκεται μια τέτοια διαδικασία σε εξέλιξη, δηλαδή αναδιατάσσονται συνεργασίες, σχέσεις εντός και μεταξύ των κομμάτων και αυτό έχει να κάνει όχι μόνο με το Σκοπιανό ζήτημα, αλλά έχει να κάνει και με τα ζητήματα της οικονομίας και της προσπάθειας σταθερότητας του πολιτικού συστήματος, ώστε να προχωρήσει η κερδοφορία και η ανάπτυξη της  ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:23