search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Σαράντα παιδιά εγκλωβίστηκαν για μιάμιση ώρα στο ασανσέρ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

29.01.2018 14:04
Σαράντα παιδιά εγκλωβίστηκαν για μιάμιση ώρα στο ασανσέρ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Media

 

Τον φόβο και τον τρόμο βίωσαν σαράντα μικρά παιδιά της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, καθώς έμειναν εγκλωβισμένα για περισσότερο από μιάμιση ώρα σε ασανσέρ του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος…

«Όλοι περιμέναμε την παιδική χορωδία, ωστόσο, τα παιδιά δεν βρίσκονταν επί σκηνής», δήλωσε η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και καθηγήτρια μουσικής κυρία Λίλη Καρατζαφέρη προσθέτοντας: «Μετά το πρώτο διάλειμμα οι ιθύνοντες μας ενημέρωσαν ότι η παράσταση θα καθυστερούσε λίγο λόγω τεχνικού προβλήματος, λίγο αργότερα ακούσαμε την ίδια ακριβώς ανακοίνωση και στο τέλος θορυβηθήκαμε όταν ζητήθηκε «να μεταβεί γιατρός στα παρασκήνια αν υπάρχει κάποιος ανάμεσα στους ακροατές. 

Έτσι, μάθαμε ότι η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ από τις 20.15 έως τις 21.45! Ντροπή στους υπευθύνους. Όπως έμαθα αργότερα, το συγκεκριμένο ασανσέρ είχε ξαναχαλάσει αλλά κανένα αυτί δεν ίδρωσε. Αυτό στο χωριό μου το ονομάζουν εγκληματική προχειρότητα…».  

Ο παρευρισκόμενοι κατέκλυσαν τα social media με αγανακτησμένα μηνύματα και κατηγορίες. Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του διεθνούς φήμης βαρύτονου Δημήτρη Τηλιακού. 

«Την παρουσία πυροσβεστών και γιατρού υπηρεσίας σε ΚΑΘΕ παράσταση της ΕΛΣ και όλων των κρατικών σκηνών είναι το αυτονόητο που πρέπει να εξασφαλίσει το ανάξιο αυτό κράτος ΤΩΡΑ, που μεριμνά για την ασφάλεια των πολιτικών και αδιαφορεί εγκληματικά γι αυτή των πολιτών… Τη συμπαράσταση μου στα υπέροχα παιδιά της χορωδίας που εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από μιάμιση ώρα στο ασανσέρ, «έχασαν» την είσοδο τους στην παράσταση αλλά όχι το χαμόγελο τους» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook. 

Τι απαντά εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος 

Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως καταγγέλλουν γονείς και παρευρισκόμενοι

«Αρχικά θέλω να πω ότι αυτή τη στιγμή διερευνούμε το όλο ζήτημα και πως η καθηγήτρια της χορωδίας αποφάσισε να βάλει και τα σαράντα παιδιά μέσα στο ασανσέρ το οποίο και σταμάτησε μεταξύ δύο ορόφων. Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι η κατασκευάστρια εταιρία του εν λόγω ασανσέρ είχε μόλις αποχωρήσει από το ίδρυμα και πως βρισκόταν εκεί για την συντήρησή του.

Με το που ειδοποιηθήκαμε, έσπευσε αμέσως στο σημείο η δική μας εταιρία συντήρησης ξεκινώντας την επιχείρηση του απεγκλωβισμού ενώ καλέσαμε ξανά και την κατασκευάστρια εταιρία. Η καθυστέρηση του απεγκλωβισμού οφείλεται στο ότι το ασανσέρ κατέβαινε πολύ αργά μέχρι να φτάσει στον όροφο και να βγουν τα παιδιά.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί ότι το Ίδρυμα διαθέτει μόνιμες νοσηλεύτριες οι οποίες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλάι των παιδιών κι αν ζητήθηκε γιατρός αυτό συνέβη λόγω του πανικού κάποιων γονέων. Συνεπώς ουδέποτε κινδύνευσε κάποιος και από την πλευρά μας, υπήρξε από την πρώτη στιγμή διαχείριση του γεγονότος», ανέφερε. 

Έντονη η διαμαρτυρία των γονέων 

Κάποιοι γονείς μιλούν, ωστόσο, για ανεπάρκεια και απραξία. Χαρακτηριριστική είναι η ανάρτηση ενός εκ των γονέων στα social media:

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49