13/11/2019 16:00:50

Οι Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν: Μεταβατική περίοδος αλλά όχι ψήφος για τη Βρετανία μετά το Brexit

Οι Βρυξέλλες ξεκαθαρίζουν: Μεταβατική περίοδος αλλά όχι ψήφος για τη Βρετανία μετά το Brexit - Media
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σήμερα να προσφέρει στη Βρετανία μια μεταβατική περίοδο 21 μηνών την ερχόμενη χρονιά μετά το Brexit, στη διάρκεια της οποίας θα διατηρήσει το «status quo» της συμμετοχής της στην ΕΕ χωρίς να έχει ψήφο, δήλωσαν αξιωματούχοι.
 
Οι υπουργοί χρειάσθηκαν μόλις δύο λεπτά για να υιοθετήσουν την κοινή στάση που είχε εκπονηθεί από αξιωματούχους, ανέφερε στο Twitter η Ζαμπίνε Βέγιαντ, η αναπληρώτρια του ευρωπαίου διαπραγματευτή για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ -- γεγονός ενδεικτικό της προσπάθειας των άλλων 27 κρατών μελών να παραμείνουν ενωμένα στις συνομιλίες.
 
Η προσφορά, σημείωσε η Βέγιαντ, ήταν: «Μεταβατικό status quo χωρίς θεσμική εκπροσώπηση, που θα διαρκέσει από την ημερομηνία του Brexit μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020». Οι 27 «έδωσαν μια νέα εντολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διαπραγματευθεί μια μεταβατική περίοδο με το Ηνωμένο Βασίλειο», ανακοίνωσε επίσης στο Twitter η βουλγαρική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.