search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Καμμένος: Κρατάμε την έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους (Video)

29.01.2018 15:30
Το tweet-μυστήριο του Πάνου Καμμένου - Ο γλάρος και οι τρεις τελείες - Media
 
Ξεκάθαρος στην γραμμή ότι δεν αποδέχεται το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ. Όπως σημείωσε, «κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992».
 
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και σημείωσε την εκτίμησή του ότι οι διαπραγματεύσεις με την γειτονική χώρα θα διαρκέσουν καιρό ενώ υποστήριξε ότι πέραν της ονομασίας απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η αλλαγή συντάγματος αναφορικά με τα αλυτρωτικά.
 
Σχετικά με την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι οι ΑΝΕΛ έκαναν μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό την οποία κα θα υπηρετήσουν μέχρι τέλους.
 
Επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν έχει θέση, αντίθετα με τους ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα που έχουν ξεκάθαρη θέση. «Εκείνοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν η θέση του είναι της κ. Μπακογιάννη ή του Κώστα Καραμανλή ή οι θέσεις που εκφράζει σήμερα δημόσια ο Κυριάκος Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
 
Επιπλέον, υποστήριξε την άποψη ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν λυθεί οι προϋποθέσεις που βάζει η ελληνική πλευρά και προέτρεψε την ΠΓΔΜ να κάνει ότι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ όπου άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο εάν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.
 
Τέλος ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια δήλωσε ότι δεν οργανώνονται από κόμματα αλλά από πολίτες και ότι βοηθούν τις διαπραγματεύσεις. Σημείωσε ότι τα μέλη των ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν ως ανεξάρτητοι πολίτες, ότι ο ίδιος την Κυριακή θα λείπει στο εξωτερικό, όμως θα δώσει το “παρών” η οικογένειά του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:08