search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:29
MENU CLOSE

Βέλη σε Τεχεράνη μέσω Μόσχας από Νετανιάχου – «Το Ιράν θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ»

29.01.2018 17:23
Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται το Ισραήλ - Media

 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι θέλει να «καταστρέψει» το εβραϊκό κράτος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Τεχεράνη «προτίθεται να μας καταστρέψει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Ρώσο ηγέτη στο εβραϊκό μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

«Θα το αντιμετωπίσουμε (το Ιράν) με όλο μας το σθένος για να εγγυηθούμε τον αέναο χαρακτήρα του Ισραήλ» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει άλλο Ολοκαύτωμα».

Ο Νετανιάχου είχε ήδη καταγγείλει την «απειλή» της ενίσχυσης της παρουσίας του Ιράν στη Συρία στο τελευταίο του τετ α τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον Αύγουστο, καθώς η Ρωσία μαζί με το Ιράν είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Σήμερα, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας παραλλήλισε τον αντισημιτισμό με τη “ρωσοφοβία”, ενώ η Μόσχα κατηγορεί συχνα τις ΗΠΑ και γενικότερα της Δύση ότι επιδεικνύουν “αντιρωσική υστερία”.

«Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να (…) εμποδίσουν να μεγαλώσουν οι σπόροι της εθνικιστικής ιδεολογίας όποια κι αν είναι η μορφή τους: ο αντισημιτισμός, η ρωσοφοβία και όλοι οι φόβοι που βασίζονται στο μίσος» επισήμανε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 23:29