search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Τσίπρας: Το μνημείο του Ολοκαυτώματος υπενθυμίζει ότι τίποτε δεν ξεχάστηκε (Video)

30.01.2018 10:48
4357558.jpg

 

Λίγο μετά τις 11.30 ξεκίνησε η τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου για το Μουσείο για το Ολοκαύτωμα στο χώρο του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, παρουσία του Ισραηλινού προέδρου Ρούβεν Ρίβλιν και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη υπενθυμίζει ότι κανένας και τίποτε δεν ξεχάστηκε. Ούτε οι εγκληματίες ούτε τα εγκλήματά τους, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος είναι ένας φόρος τιμής για τους χιλιάδες Έλληνες Εβραίους που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σταλμένοι από τις ναζιστικές αρχές της πόλης και τους συνεργάτες τους, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το Μουσείο είναι μια μάχη της μνήμης απέναντι στη λήθη, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαρκή υπενθύμιση προς τις επερχόμενες γενιές, για το πού οδηγούν ο φασισμός, ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός, τα θεωρητικά εξαμβλώματα για ανώτερες και κατώτερες φυλές, οι θεωρίες για την καθαρότητα του έθνους και οι πρακτικές της βίας εναντίον όποιου θεωρείται διαφορετικός.

Το Μουσείο είναι μια δέσμευση ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθει το παρελθόν ως εφιάλτης, είπε ο πρωθυπουργός.  

Ως ένα χώρο μνήμης και μαρτυρίας, χαρακτήρισε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ρούβεν Ρίβλιν που παραβρίσκεται στην τελετή τοποθέτησης του θεμελίου λίθου στον χώρο ανέγερσης στη Θεσσαλονίκη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:03