search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Στη Αθήνα ο Μάθιου Νίμιτς – Συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά

30.01.2018 11:19

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό καθώς επισκέψεις στην Αθήνα και τα Σκόπια πραγματοποιεί ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. 

Στις 10:30 ο Μάθιου Νίμιτσς συναντήθηκε με τον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στο επίκεντρο των επαφών θα βρεθεί η δέσμη προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Νίμιτς στις δύο πλευρές στις 17 Ιανουαρίου.

«Δεν συζητάμε για καμία ενδιάμεση συμφωνία»

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν την συνάντηση με τον Νίμιτς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κρατική τηλεόραση γνωστοποίησε ότι εντός του Φεβρουαρίου η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει στην πλευρά των Σκοπίων ένα σχέδιο συμφώνου.
Ο Ν. Κοτζιάς εξήγησε ότι σε αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνονται όλα τα ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με το όνομα, με ειδικό κεφάλαιο για την  αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού, με αναφορές στη διεθνή και περιφερειακή θέση του κράτους και τη θετική ατζέντα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Επίσης, απέρριψε τη θεωρία περί «σαλαμοποίησης», τονίζοντας ότι είναι «εκτός πραγματικότητας» και ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να εντάξει όλα τα ζητήματα σε ένα σύμφωνο. Ενώ, ερωτηθείς για το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, τόνισε ότι η όποια συμφωνία θα πρέπει να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, με αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:13