search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:41
MENU CLOSE

Το Λύκειο της Δροσιάς «πήγε» Ζάννειο (Photos)

30.01.2018 14:46
Το Λύκειο της Δροσιάς «πήγε» Ζάννειο (Photos) - Media

 

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ζαννείου Ιδρύματος στεγάζονται από σήμερα οι 155 μαθητές του Γενικού Λυκείου Δροσιάς που μέχρι χθες φιλοξενούνταν στο κτίριο του Γυμνασίου καθώς ένα όνειρο και προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Διονύσου κ.Διονύση Ζαμάνη έγινε πραγματικότητα. 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, βουλευτών, και του εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνου  έγιναν τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων  στους χώρους του Ζαννείου Ιδρύματος. 

Στην ομιλία του ο δήμαρχος  Διονύσης Ζαμάνης  μεταξύ άλλων ανέφερε : «Για κάποιον που ασχολείται με τα κοινά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, από το να προσφέρει στα παιδιά, στη νεολαία».

Η μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. 

Πρόκειται για ένα σχολείο- πρότυπο στην περιοχή καθώς αποτελείται από εσωτερικούς χώρους συνολικού εμβαδού 1300 τ. μ. και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δέκα σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας.  

Το προαύλιο ξεπερνάει τα 1.000 τ.μ. και διαθέτει γήπεδα  μπάσκετ και βόλεϊ.  

Με μεράκι λοιπόν δημιουργήθηκαν οι ιδανικότερες συνθήκες, ώστε οι μαθητές του Λυκείου Δροσιάς να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε ένα ευρύχωρο και άρτια ανακαινισμένο σχολείο. 

Στην υλοποίηση του έργου κάλυψε εξ´ ολοκλήρου με προσωπική χορηγία του ο εφοπλιστής και επίτιμος δημότης της πόλης  κ.  Αθ. Μαρτίνος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική αρχή στηρίζει τα παιδιά της πόλης.   

Το 2016 μεταστέγασε το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς.

 Σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του Λυκείου Δροσιάς.

Τα τελευταία τρία χρόνια εγκαινίασε τρεις νέους παιδικούς σταθμούς.

Εντός του 2018 θα λειτουργήσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου στον Άγιο Στέφανο. 

Και ακολουθούν,  το Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου και το Λύκειο Διονύσου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:41