search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:32
MENU CLOSE

Βρέθηκε νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το «Blue Star Naxos» – Συγκλονίζει μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα

31.01.2018 07:04
Βρέθηκε νεκρός ο επιβάτης που έπεσε από το «Blue Star Naxos» - Συγκλονίζει μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα - Media

Συγκλονίζει η μαρτυρία στο naxostimes.gr αυτόπτη μάρτυρα στο περιστατικό της «βουτιάς θανάτου επιβάτη του Blue Star Naxos το βράδυ της Τρίτης.
Ήταν εννέα παρά δέκα το βράδυ όταν ο άντρας ηλικίας περίπου 60 ετών, πήδηξε στη θάλασσα, θέλοντας να δώσει τέρμα στη ζωή του κι ενώ το πλοίο έπλεε 4 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά από τη Σύρο.

Το Blue Star Naxos πραγματοποιούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσσα-Κουφονήσι-Αμοργό-Κατάπολα.
Στην είδηση της πτώσης του άνδρα στη θάλασσα, στο πλοίο σήμανε συναγερμός όπως και στο Λιμενικό και αμέσως στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στο σημείο επιχείρησαν εκτός από το Blue Star Naxos το οποίο ακινητοποιήθηκε, το Blue Star Delos, ένα φορτηγό πλοίο, ένα τάνκερ, 2 πλωτά του Λιμενικού, ένα ταχύπλοο καθώς και ένα ελικόπτερο Sikorsky. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μετά από περίπου 2 ώρες, από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού, χωρίς όμως τις αισθήσεις του.

Συγκλονιστική μαρτυρία: «Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα»

«Ήταν λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ. Σε λίγο θα πιάναμε Σύρο κι εγώ καθόμουν μπροστά, στο επάνω κατάστρωμα του πλοίου και έστελνα κάποια emails ώσπου άκουσα μια γυναίκα να φωνάζει τρομαγμένη: «Εεεε, τι κάνεις εκεί;;;». Γύρισα το κεφάλι μου και είδα ένα μεσήλικα άντρα να είναι σκαρφαλωμένος στα πλαϊνά κάγκελα του πλοίου, 20 μέτρα από εμένα κι από την έξω μεριά. Σοκαρίστηκα… Έτρεξα με όλες μου τις δυνάμεις να τον προλάβω… Στο τελευταίο μου βήμα είχε πέσει στη θάλασσα… Τον είδα να πέφτει… Για λίγα μόνο δευτερόλεπτα δεν πρόλαβα να τον πιάσω και να τον σώσω. Έφυγε μπροστά στα μάτια μου και δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα…» μας είπε πραγματικά συντετριμμένος ο 34χρονος Ε.Α. από τη Νάξο.

Όπως σημείωσε, ο άνδρας ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει αφού όλες οι κινήσεις του, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούσαν. 

«Ήταν μεσήλικας. Φορούσε μαύρη τραγιάσκα και καρό καφέ σακάκι. Όπως άκουσα, ήταν στο κάτω κατάστρωμα και εκείνη την ώρα ανέβηκε στο επάνω και κατευθύνθηκε προς το πλάι. Σκαρφάλωσε στα κάγκελα και βγήκε από την έξω μεριά του πλοίου. Κρατούσε το κάγκελο… Δεν υπήρχε κόσμος εκεί –στο πλάι- γιατί παρά την καλοκαιρία έκανε αρκετό κρύο. Καθόμασταν μπροστά, στο κατάστρωμα. Μια γυναίκα πήρε είδηση τι πάει να κάνει και φώναξε. Έτρεξα, αλλά δεν τον πρόλαβα… Αμέσως ειδοποίησα το Λιμενικό. Το καράβι ακινητοποιήθηκε και του πετάξαμε ένα σωσίβιο… Τον είδα που έπεφτε. Τον είδα να σκάει μέσα στο νερό και μετά την τραγιάσκα του να επιπλέει. «Έφυγε» μπροστά στα μάτια μου».

Όπως ανέφερε ο Ε.Α. η αγωνία όλων στο πλοίο ήταν μεγάλη και παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση διάσωσης παρακαλώντας να εντοπιστεί ο άντρας και να είναι καλά στην υγεία του. Το πλήρωμα του πλοίου έκανε ελέγχους σε έναν προς έναν στους επιβάτες προκειμένου να διερευνήσουν για την ταυτότητα του αυτόχειρα.

«Δυστυχώς, μετά από δυο ώρες περίπου εντοπίστηκε νεκρός. Τα μεγάφωνα του πλοίου μας ενημέρωσαν ότι το πλοίο, συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του…».

«Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή τη νύχτα» λέει ο 34χρονος Ε.Α. ο οποίος είδε να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του το περιστατικό του άνδρα που θέλησε να δώσει τέρμα στη ζωή του, κάνοντας “βουτιά θανάτου” στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:28