search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:07
MENU CLOSE

Συνεχίζεται το θρίλερ με την 44χρονη: Τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα

31.01.2018 14:22
Υπόθεση Λαγούδη: Αποκαλύψεις και ανατροπές - Τι είπε ο συνήγορος της οικογένειας - Media
 
Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην τοπική αστυνομία δηλώσεις του συνηγόρου της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη, σχετικά με μάρτυρες που φέρεται να “παρεμποδίζονται”  να καταθέσουν επίσημα τα όσα υποστηρίζουν σχετικά με την 44χρονη,  την υπόθεση της εξαφάνισης της και τις συνθήκες του θανάτου της.
 
Ως μαρτυρίες από την πλευρά των νομικών συμβούλων τις οικογένειας, κρίνονται αρκετά σημαντικές, αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποιους υπάρχει αυτή η “παρεμπόδιση”. “Όλες οι μαρτυρίες θα εξεταστούν εξονυχιστικά”,  λένε συγκεκριμένα στην Ασφάλεια του Αγρινίου και ουδέποτε , όπως επισημαίνεται υπήρξε οποιαδήποτε κίνηση “αποθάρρυνσης” μαρτύρων ώστε να καταθέσουν όσα ξέρουν ή έχουν δει.
 
Σκοπός της αστυνομικής έρευνας είναι να αποκλειστεί με απόλυτο τρόπο η εγκληματική ενέργεια και γι’αυτό υπάρχει αρκετός χρόνος , μέχρι να κλείσει η υπόθεση. Οι τοξικολογικές – ιστολογικές εξετάσεις θα κάνουν ακόμη μερικές εβδομάδες να ολοκληρωθούν, ενώ διάφορα στοιχεία έχουν αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ στη Αθήνα και εξετάζονται από ειδικούς. Δεν αποκλείουν κάποιοι ο φάκελος της προανάκρισης να “κλείσει” σε δυο ή και τρεις μήνες!
 
Πολύ μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στην πραγματογνωμοσύνη του επιπυραγού και του χημικού μηχανικού που έχουν οριστεί και που καλούνται να λάβουν υπόψιν τους και τα στοιχεία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, εφόσον βέβαια έχει να δώσει κάτι καινούργιο.
 
Να καταθέσουν στην Αστυνομία
Σχετικά με τις μαρτυρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, εκφράζεται καταρχήν απορία γιατί μετά από 25 περίπου μέρες, κάποιοι αποφασίζουν να μιλήσουν τώρα και μάλιστα σε ΜΜΕ και όχι στην Αστυνομία.
 
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι κυνηγός που από την αρχή της υπόθεσης, είχε υποστηρίξει πως στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου των Φώτων το όχημα της 44χρονης δεν βρίσκονταν στην παραλία Φωτμού. Αν και ο κυνηγός αφήνει να εννοηθεί πως ίσως και να μην είδε καλά, θα κληθεί άμεσα από την Αστυνομία ώστε να δώσει κατάθεση, θα οδηγηθεί στο σημείο για να βοηθήσει τους αστυνομικούς και φυσικά θα κληθεί αρκετές φορές στη συνέχεια μιας και η μαρτυρία του είναι κρίσιμη για την όποια εξέλιξη της υπόθεσης, ακόμη και την πιθανή ποινική, αφού καταδεικνύει  ένα σοβαρό χρονικό κενό και ενισχύει τις υποψίες ότι κάτι ύποπτο προηγήθηκε του θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη.
 
Άλλες περιπτώσεις που θα εξεταστούν είναι αυτές του τρίτου μάρτυρα που υποστηρίζει πως είδε την 44χρονη με δυο άνδρες την ίδια μέρα στον Λούρο και που επιβεβαιώνει τους δυο ψαράδες που είπαν το ίδιο σε δημοσιογράφους, ο πρώην αστυνομικός που υποστηρίζει πως είδε την 44χρονη στη Νέα Μάκρη στις 24 Δεκεμβρίου να διαπληκτίζεται με δυο άτομα, ο άνδρας που λέει πως είδε δυο άτομα να “πετούν κάτι” στην Τριχωνίδα, αλλά και μερικές άλλες περιπτώσεις που θα ελεγχθούν ασφαλώς και για την αξιοπιστία τους.
 
Να θυμίσουμε πως την Παρασκευή ακόμη και η Αγγελική Νικολούλη που δέχθηκε “βροχή” τηλεφωνημάτων για την υπόθεση, κάλεσε όσους γνωρίζουν κάτι να καταθέσουν επίσημα τα όσα γνωρίζουν.
 
Έρευνα γίνεται πάντως και για τις οικονομικές δοσοληψίες της Ειρήνης Λαγούδη για να προκύψει εάν όντως δάνεισε χρήματα σε κοντινό της πρόσωπο ή όχι. Παράλληλα, παραμένει και το ερωτηματικό του κινητού της τηλεφώνου που δεν έχει βρεθεί και όπως έχει γραφεί εδώ και μέρες από το agriniopress.gr, προκαλεί ερωτηματικά το γιατί δεν έχει ζητηθεί από δύτη να κάνει μια έρευνα στον βυθό της Τριχωνίδας, έστω στην περιοχή της παραλίας Φωτμού.
 
Διαψεύσεις για κατάθεση υπομνήματος από τους συνηγόρους της οικογένειας
Σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr ο συνήγορος της οικογένειας Λαγούδη από το Αγρίνιο κ. Κώστας Ζώης ερωτώμενος σχετικά χθες,  απάντησε πως δεν έχει κατατεθεί υπόμνημα στον εισαγγελέα από τους δικηγόρους της οικογένειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ως σκέψη, καθώς βρίσκονται σε αναμονή της ολοκλήρωσης των μαρτυριών, των πραγματογνωμοσυνών και των τοξικολογικών εξετάσεων. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα μπορούσε να έχει κατατεθεί υπόμνημα, ειδικά από τη στιγμή που οι δικηγόροι της οικογένειας δεν έχουν λάβει τη δικογραφία ακόμα.
 
Να θυμίσουμε πως έχει διαψευστεί εδώ και μέρες και η πληροφορία περί κατεπείγουσας Εισαγγελικής παραγγελίας ή επιστροφής της δικογραφίας κλπ.
 
Η “συμπεριφορά της φωτιάς” στο χρυσαφί Ford Ka
Μείζονος σημασίας σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και επιστήμονες, είναι το θέμα της “συμπεριφοράς” της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη. Χαρακτηρίζεται “λάθος” για παράδειγμα εάν η αυτοψία για τη φωτιά έχει γίνει από αστυνομικό και όχι από ειδικό άνθρωπο της Πυροσβεστικής με εμπειρία.
 
Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναλυθεί με απόλυτο τρόπο από που ξεκίνησε η φωτιά, τι έκαψε, πόση ώρα έκαιγε, πόση ποσότητα καυσίμου χρησιμοποιήθηκε και που αυτή έπεσε, εάν το καύσιμο που βρέθηκε σε καθίσματα κλπ είναι ίδιο με αυτό στο μπιτόνι, που βρέθηκε το πώμα από το μπιτόνι, τι θερμοκρασία αναπτύχθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τη στιγμή που δεν έσπασαν ή ράγισαν τα τζάμια, που βρίσκονταν ο αναπτήρας που χρησιμοποιήθηκε, που οφείλεται η διακοπή στο ρολόι του αυτοκινήτου, που σταμάτησε η φωτιά κλπ.
Με βάση τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, η φωτιά όπως φαίνεται ξεκίνησε από τη δεξιά πλευρά του οδηγού. Θεωρείται ακόμη φυσιολογικό που δεν κάηκαν τα πατάκια μιας και η φωτιά είχε κατεύθυνση προς τα πάνω.
 
Επίσης,  θεωρείται σχεδόν βέβαιο, πως με βάση και την στάση του σώματος της νεκρής γυναίκας, αυτή ήταν εν ζωή όταν προκλήθηκε η φωτιά και με δεδομένο πως στο αυτοκίνητο τα παράθυρα ήταν κλειστά, έχασε σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις της από το μονοξείδιο που εισέπνευσε, για να πεθάνει δηλητηριασμένη σε λίγα λεπτά. Πιθανότατα στον λάρυγγα της να υπάρχει εισπνευστικό έγκαυμα.
 
Σε κάθε περίπτωση με σχετικούς υπολογισμούς μπορεί να βρεθεί, λένε ειδικοί, δεδομένου ότι πρόκειται για ατελή καύση του πετρελαίου, πόσος χρόνος πέρασε από την έναρξη της φωτιάς μέχρι το σβήσιμο της και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός της ώρας που σταμάτησε το ρολόι – αν φυσικά αυτό σταμάτησε γιατί κάηκε από τη φωτιά η καλωδίωση του – θα εξάγονταν κάποια πράγματα πολύ χρήσιμα.
 
Οι ίδιες πηγές όμως μεταφέρουν την εκτίμηση ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα έχει κάποια κενά, ενώ ορισμένες ανακριτικές πράξεις θα παρουσιάζουν πλημμέλειες και κενά, όπως πχ η αυτοψία του χώρου και του αυτοκινήτου και συνεπώς δεν θα δίνονται επιστημονικές απαντήσεις σε πολλά σοβαρά και καίρια ερωτήματα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως εκφράζονται απορίες για την γρήγορη απομάκρυνση του αυτοκινήτου από το σημείο από την Αστυνομία. “Ο πρώτος έλεγχος είναι καθοριστικός και έπρεπε να γίνει με το φως της επόμενης μέρας”.
 
Πηγή: agriniopress.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30