search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Ηρεμήστε, ένας στους δύο Έλληνες αποδέχεται τους Σκοπιανούς για φίλους ή συναδέλφους

31.01.2018 14:44
Θεοδωράκης: Ηρεμήστε, ένας στους δύο Έλληνες αποδέχεται τους Σκοπιανούς για φίλους ή συναδέλφους - Media

 

Καυστικός έναντι όσων προσπαθούν να «σηκώσουν τους τόνους» ενόψει του συλλαλητηρίου της Κυριακής για το σκοπιανό εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χρησιμοποίησε στοιχεία από δημοσκόπηση, τα οποία δείχνουν ότι οι αντιλήψεις των Ελλήνων για τους βόρειους γείτονές μας, κάθε άλλο παρά αρνητικές είναι.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Facebook, o κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «μια εβδομάδα μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η Prorata έκανε διαδικτυακή έρευνα για τη στάση μας έναντι των γειτόνων μας (στοιχεία δημοσιεύθηκαν και στην Athens Voice). 

Το 43% των βορειοελλαδιτών απάντησε ότι αποδέχεται κάποιον ή κάποια με καταγωγή από τα Σκόπια ακόμα και ως σύντροφο του παιδιού τους. Στο σύνολο της χώρας το ποσοστό είναι 48%. Τα ποσοστά είναι περίπου τα ίδια και για τους Τούρκους, λίγο χαμηλότερα για τους Αλβανούς και λίγο υψηλότερα για τους Σέρβους.
Και όταν ρωτάς αν τους δεχόμαστε για συναδέλφους ή φίλους, τα ποσοστά είναι πλειοψηφικά για όλους τους γείτονες μας. Ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα – όπου συνηθίζουμε να λέμε ότι τα συναισθήματα για τους γείτονες είναι εχθρικά – το 58% δηλώνει ότι μπορεί να είναι φίλοι με έναν κάτοικο των Σκοπίων.
Πολιτικοί, λοιπόν, κόμματα, αναλυτές και όλοι αυτοί που επενδύουν στην διαιώνιση της έχθρας ας το ξανασκεφθούν. Ακόμη και αυτές τις μέρες των αφορισμών, οι σχέσεις μας με τους γείτονες δεν είναι δηλητηριασμένες. Ο κόσμος πάρα την καταιγίδα εκφοβισμού διακρίνει τα μικροκομματικά παιχνίδια και τις κρυφές φιλοδοξίες “σωτήρων” που πουλάνε εθνικοφροσύνη εις βάρος του αληθινού πατριωτισμού».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:12