search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:43
MENU CLOSE

Ντροπιαστικές ατομικές συμβάσεις σε ξενοδοχείο στην Κω – Πρόστιμα και σωματικός έλεγχος στους εργαζομένους

31.01.2018 14:56
Ντροπιαστικές ατομικές συμβάσεις σε ξενοδοχείο στην Κω – Πρόστιμα και σωματικός έλεγχος στους εργαζομένους - Media

 

Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω έχει προκαλέσει ενέργεια ξενοδοχειακού συγκροτήματος του νησιού, να απαιτεί από τους εργαζόμενους που υποβάλλουν αιτήσεις πρόσληψης να υπογράφουν ατομική σύμβαση, που προβλέπει ότι εάν υπάρχουν παράπονα από πελάτες για την καθαριότητα του δωματίου θα περικόπτεται το ποσό των 30 ευρώ κάθε φορά, για όσους καθυστερούν να προσέλθουν στην εργασία τους πρόστιμο 10 ευρώ, ενώ προβλέπεται και σωματικός έλεγχος κατά την αποχώρησή τους από τη δουλειά.

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω, Ιωάννα Λάμπρου, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς δημιουργούνται νέα δεδομένα στον εργατικό και ξενοδοχοϋπαλληλικό κόσμο του νησιού, με συνέπειες που είναι πραγματικά απρόβλεπτες. Η ίδια σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να προσέρχεται μία καμαριέρα στην εργασία της και μετά από ένα εξοντωτικό ωράριο να κινδυνεύει όχι μόνο να χάσει το μεροκάματό της αλλά και να χρωστά κι από πάνω στον εργοδότη.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω, τονίζει, μεταξύ άλλων: «Νέα, ολοκαίνουργη και πολυδιαφημισμένη τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα στην Κω, στο πλαίσιο νέων και παλιών αντεργατικών μέτρων, πιέζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν απαράδεκτη και άθλια ατομική σύμβαση.

Πέρα από τους μισθολογικούς όρους πείνας της σύμβασης, η επιχείρηση προχωράει ακόμα ένα βήμα και προσθέτει όρους τιμωρίας και χρηματικών προστίμων σε εργαζόμενους που τυχόν παραβούν τους κανόνες.

Κανόνας 1ος: Εάν κάποιος πελάτης παραπονεθεί για την καθαριότητα του δωματίου, η εργαζόμενη καμαριέρα θα έχει πρόστιμο 30 ευρώ, το παράπονο!

Κανόνας 2ος: Εάν κάποιος εργαζόμενος αργήσει στη δουλειά του θα έχει πρόστιμο 10 ευρώ!

Κανόνας 3ος: Κατά την έξοδο από την επιχείρηση οι τσάντες των εργαζομένων θα ψαχουλεύονται κατ’ εντολή της διεύθυνσης από τον φύλακα της πύλης».

Το σωματείο πρόκειται να προχωρήσει, όπως ανακοίνωσε, στην Επιθεώρηση Εργασίας. «Η εργοδοσία θέλει με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε πιο εύκολα να υποκύπτουν στις ορέξεις της, για συνθήκες γαλέρας και μισθούς ψίχουλα» επισημαίνει στην ανακοίνωση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41