search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:13
MENU CLOSE

Η 14χρονη Μίλι Μπόμπι Μπράουν γίνεται «αδερφή» του Σέρλοκ Χολμς

01.02.2018 08:39
Η 14χρονη Μίλι Μπόμπι Μπράουν γίνεται «αδερφή» του Σέρλοκ Χολμς  - Media

 

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν ανέδειξε την Eleven στη δραματική σειρά επιστημονικής φαντασίας του Netflix, «Stranger Things» σε είδωλο της ποπ κουλτούρας και τώρα σχεδιάζει να ενσαρκώσει ένα νέο χαρακτήρα σε μία σειρά ταινιών.

Σύμφωνα με το Deadline, η 14χρονη Μπράουν θα είναι πρωταγωνίστρια και παραγωγός στην κινηματογραφική μεταφορά των έξι μυθιστορημάτων της Νάνσι Σπρίνγκερ, «The Enola Holmes Mysteries».

Τα βιβλία έχουν ως ηρωίδα την Ενόλα Χολμς, μικρότερη αδελφή του Σέρλοκ και του Μάικροφτ, μία έφηβη ντετέκτιβ, η οποία επιλύει σύνθετα μυστήρια.

Παρ’ ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια της αρχικά απορρίπτουν τις δεξιότητες της εκκολαπτόμενης ντετέκτιβ, η Ενόλα αποδεικνύεται επινοητική, ατρόμητη και έντονα παρατηρητική. Σπάει κώδικες, εμποδίζει απαγωγείς, λύνει γρίφους και κερδίζει τελικά μια θέση δίπλα στον Σέρλοκ ως αξιέπαινη ιδιωτική ερευνήτρια.

Όπως και η Eleven, η Ενόλα Χολμς φαίνεται να είναι ο χαρακτήρας που οι νεαρές γυναίκες μπορούν να θαυμάζουν. Είναι μία κοπέλα με δυνατότητες που δεν φοβάται να αναλάβει ρίσκο και να κυνηγήσει αυτό που θέλει, ακόμη κι αν υποτιμάται έντονα.

Μάλιστα σε ένα από τα μυθιστορήματα η Ενόλα σώζει τον βοηθό του Σέρλοκ Χολμς, δρ. Γουάτσον από ένα ψυχιατρικό άσυλο.

Η σειρά βιβλίων «Enola Holmes Mysteries» έχει φανατικούς αναγνώστες και η Νάνσι Σπρίνγκερ έχει δύο φορές προταθεί για βραβείο Edgar για το καλύτερο νεανικό μυθιστόρημα μυστηρίου και έχει λάβει θετικές κριτικές.

Η Σπρίνγκερ δημοσίευσε το πρώτο βιβλίο της «Enola Holmes, The Case of the Missing Marquess» το 2006. Η ιστορία αυτή καθιέρωσε την 14χρονη Ενόλα ως πολύ καλή ντετέκτιβ στη σκιά των δύο μεγαλύτερων αδελφών της.

Πολλοί από τους κλασικούς χαρακτήρες από τις ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, συγγραφέα των μυθιστορημάτων με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς εμφανίζονται στα βιβλία της Σπρίνγκερ και τα τρία αδέλφια Χολμς έχουν ρόλους στο έκτο και τελευταίο με τίτλο «The Case of the Gypsy Goodbye».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:12