22/01/2019 09:25:23

Βουλή: Για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στην Ολομέλεια ο Κασιδιάρης - Πρόταση για περικοπή 50% στην βουλευτική αποζημίωση του χρυσαυγίτη βουλευτή

Βουλή: Για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στην Ολομέλεια ο Κασιδιάρης - Πρόταση για περικοπή 50% στην βουλευτική αποζημίωση του χρυσαυγίτη βουλευτή - Media
 
Μείωση μισθού ύψους 50% στον Ηλία Κασιδιάρη προτείνει προς την Ολομέλεια της Βουλής η κοινοβουλευτική επιτροπή δεοντολογίας για το χυδαίο παραλήρημα του χρυσαυγίτη βουλευτή εναντίον του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, αλλά και για το γεγονός ότι το στέλεχος της Χρυσής Αυγής απουσίασε από την συνεδρίαση κατά την οποία  εξετάστηκε η χυδαία συμπεριφορά του.  
 
Η επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε σήμερα ωστόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν παρέστη. Έστειλε, όμως, ένα προκλητικό υπόμνημα με το οποίο προχώρησε σε νέους βαρύτατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Ειδικότερα, ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση καθώς τον χαρακτήρισε «κομματικό εγκάθετο». 
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια μομφή προς τον Κασιδιάρη και την επιβολή ποινής περικοπής του μισού της βουλευτικής αποζημίωσης του. Συγκεκριμένα, προτάθηκε ομόφωνα η περιστολή του ¼ της βουλευτικής αποζημίωσης του Κασιδιάρη για τις ύβρεις προς τον υπουργό Εξωτερικών και κατά πλειοψηφία, καθώς διαφοροποιήθηκαν τόσο η ΝΔ όσο και η Ένωση Κεντρώων, η περικοπή επιπλέον ¼ της αποζημίωσης για το υβριστικό υπόμνημα που επέλεξε να αποστείλει ο χρυσαυγίτης βουλευτής. 
 
«Ο Κασιδιάρης όσο μιλάει εκτίθεται» ήταν το ολιγόλογο σχόλιο συνεργατών του Νίκου Βούτση για την υβριστική συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 
 
Υπενθυμίζεται ότι για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και ρητορική μίσους» παρέπεμψε ο Νίκος Βούτσης τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη στην κοινοβουλευτική επιτροπή δεοντολογίας. Ο πρόεδρος της Βουλής στην επιστολή του προς την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έκανε λόγο για εθνικιστικό-διχαστικό παραλήρημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής.
 
Ο Νίκος Βούτσης καλεί την Επιτροπή Δεοντολογίας να εξετάσει με βάση τον κανονισμό της βουλής την «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» και τη «ρητορική μίσους» του χρυσαυγίτη βουλευτή. Το χυδαίο παραλήρημα του Ηλία Κασιδιάρη συνέβη στις 17 Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας όταν και επιτέθηκε με πρωτοφανείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και βουλευτών με αφορμή το Σκοπιανό. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.