17/02/2020 07:29:49

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται ποτέ μαζί

Ποια φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται ποτέ μαζί - Media

 

Για να κρατήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για περισσότερες μέρες θα πρέπει να φροντίσετε να τα αποθηκεύετε σωστά.

Η θερμοκρασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή συντήρηση των φρέσκων προϊόντων, αφού ορισμένα είναι ευαίσθητα στο κρύο και συντηρούνται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ άλλα χρειάζονται τις χαμηλές θερμοκρασίες για να μη χαλάσουν γρήγορα.

Εξίσου σημαντικό είναι όμως να προσέχετε ποια φρούτα και λαχανικά αποθηκεύετε μαζί. Ορισμένα προϊόντα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ένα αέριο που προωθεί τη διαδικασία της ωρίμανσης. Φρούτα και λαχανικά όπως η μπανάνα και το αγγούρι είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο αιθυλένιο κι έτσι πρέπει να αποφεύγεται η έκθεσή τους σε αυτό.

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά δεν πρέπει να αποθηκεύετε μαζί

Ντομάτες – Αγγούρια: Οι ντομάτες απελευθερώνουν αιθυλένιο, ενώ τα αγγούρια είναι ευαίσθητα σε αυτό.

Μήλα – Μπανάνες: Τα μήλα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ενώ οι μπανάνες – όταν είναι ώριμες – είναι ευαίσθητες σε αυτό.

Αβοκάντο – Μελιτζάνα: Το αβοκάντο απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ η μελιτζάνα είναι ευαίσθητη σε αυτό.

Πεπόνι – Καρπούζι: Το πεπόνι (τόσο η ποικιλία χάνεϊντιου, όσο και το κανταλούπε) απελευθερώνει αιθυλένιο, ενώ το καρπούζι είναι ευαίσθητο σε αυτό.

Ροδάκινα ή Βερίκοκα – Πιπεριές: Τα ροδάκινα και τα βερίκοκα απελευθερώνουν αιθυλένιο, ενώ οι πιπεριές είναι ευαίσθητες σε αυτό.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.