Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δυσκολία: Εύκολο
Χρόνος: 50 λεπτά
Κόστος: Μέτριο
Τύπος: Καθημερινό
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα κεφάλια, αφαιρούμε τα μάτια και ψιλοκόβουμε τα μουστάκια και το υπόλοιπο μέρος του κεφαλιού.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μισό λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και το σκόρδο λίγο. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα κεφάλια από τα καλαμάρια και τα πλοκάμια αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λεμόνι, τις μισές ντομάτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ένα φλιτζάνι νερό.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για περίπου ένα τέταρτο. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Γεμίζουμε τις κουκούλες με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα για να μην «χυθεί» και τις τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψί. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 1/2 φλιτζανιού νερό.
Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα καλαμάρια.
Πηγή: tasty-day
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.