search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Ζάεφ: Να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια «Μακεδόνων» και Ελλήνων – Εγγύηση το δημοψήφισμα

02.02.2018 10:46
Ζάεφ: Να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια «Μακεδόνων» και Ελλήνων – Εγγύηση το δημοψήφισμα - Media

 

Αισιόδοξος για επίλυση της 25ετούς διαμάχης με τους Έλληνες έως τα μέσα του 2018 εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας.

Ο ίδιος επιμένει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας.

Ακόμη, εμμένει στην ανάγκη σεβασμού της αξιοπρέπειας και της ταυτότητας και των δύο χωρών στη δήλωσή τονίζοντας ότι η λύση που θα προταθεί θα πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια των “Μακεδόνων” και των Ελλήνων».

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι “Μακεδόνες” είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των “Μακεδόνων” και των Ελλήνων» είπε ο Ζ. Ζάεφ σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ΜΙΑ.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα «ότι θα φτάσουμε σε λύσεις αποδεκτές για τις δύο πλευρές γιατί η διευθέτηση θα πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο κρατών. Αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να χτίζονται συνεργασίες και αυτό προϋποθέτει μια βιώσιμη διευθέτηση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:06